6 idei de cină rapidă cu paste integrale. Ce combinații sănătoase poți să faci?

O porție mică de paste integrale în combinație cu verdețuri și legume poate să constituie o masă sățioasă și hrănitoare. Descoperă 6 idei de cină rapidă cu paste integrale!

Dacă ești un mare fan al pastelor este recomandat să le alegi pe cele integrale sau din diverse alte cereale (hrișcă, quinoa, orez integral, fasole), deoarece sunt mai sănătoase și furnizează o mulțime de nutrienți.
De asemenea, dacă te limitezi la o porție normală de paste pe care să le combini cu diverse ingrediente proaspete și fără exces de brânzeturi, atunci nici nu trebuie să te îngrijorezi în privința caloriilor. Poți să faci paste delicioase, dacă apelezi la mulțimea de legume ți verdețuri ca să fie cât mai variat meniul. 

Descoperă 6 idei de cină rapidă cu paste integrale că să-ți faci acasă combinațiile preferate!

Paste cu avocado și bacon

Pastele integrale cu avocado și bacon sunt delicioase, iar în plus vei vedea cât de rapid le poți face acasă. Ai nevoie de un avocado pe care să-l mixezi în robotul de bucătărie cu puțin usturoi, zeamă de lămâie, sare, piper și fulgi de ardei iute. Se amestecă pastele fierte al dente cu acest sos, iar opțional poți să adaugi bacon prăjit. 

Paste cu ciuperci și spanac

Optează pentru pastele din quinoa, orez brun sau cele integrale pentru a obține o cină sățioasă și sănătoasă. Combină pastele cu ciuperci și spanac pentru a obține o cină ușoară și rapidă! Călește puțin ceapa, adaugă ciupercile și la final spanacul. Amestecă pastele fierte cu legumele și puțin iaurt pentru a obține o mâncare rapidă. 

Ai nevoie de: paste, ciuperci, ceapă, spanac proaspăt și iaurt. 

Paste cu creveţi, unt şi usturoi

Pastele cu fructe de mare se numără printre preferatele multora, iar ele se prepară foarte rapid. Creveții se călesc cu puțin ulei, fulgi de ardei iute, paprika, usturoi, iar la final se adaugă puțin unt și vin alb. În acest amestec se adaugă pastele fierte al dente și se mai lasă câteva minute pe foc ca să absoarbă toate aromele. 

Paste cu mazăre, spanac și iaurt

Dacă nu ai chef să gătești ceva care îți ocupă mult timp, îți recomandăm această rețetă de paste cu mazăre care se face în 10 minute. Pastele integrale fierte al dente se amestecă cu mazăre congelată fiartă, frunze de spanac, ulei de măsline, iaurt, zeamă de lămâie, sare și piper. 

Paste cu pesto și roșii cherry

Fie că îl prepari acasă din semințe de pin mixate cu frunze de busuioc, usturoi, lămâie și ulei de măsline, fie alegi să cumperi un pesto bun din supermarket, știi deja că el merge de minune pe pastele calde. Opțional, poți să adaugi roșii cherry gustoase. 

Paste cu ton, porumb și ceapă roșie

Pastele integrale fierte al dente se amestecă cu o conservă de ton, boabe de porumb, puțină ceapă roșie și câteva roșii cherry. Se stropește totul cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și se condimentează cu sare, piper și oregano. Și uite așa ai pregătit rapid o cină gustoasă!

MAI MULT DESPRE: dieta, retete, cina rapida