Ce alimente să combini ca să slăbeşti mai repede?

Anumite alimente consumate împreună au proprietatea de a stimula arderea grăsimilor. Descoperă ce alimente să combini ca să slăbeşti mai repede!


Ştiai că portocalele mâncate împreună cu avocado constituie una dintre recomandările celebrului Dr. Oz, deoarece împreună ele înlătură grăsimea de pe abdomen? Sau că terciul de ovăz presărat cu fructe de pădure devine una dintre combinaţiile alimentare cele mai potrivite pentru micul dejun? Potrivit specialiştilor se pare că prin consumul unor anumite alimente împreună poţi să intensifici arderile grăsimilor şi să slăbeşti mai repede.
Iată ce alimente să combini ca să scapi de kilograme:

Portocale cu avocado

Combinaţia dintre portocale şi avocado este una dintre cele mai eficiente pentru a înlătura grăsimea de pe abdomen, susţine Dr. Oz. Portocalele sunt bogate în vitamina C, un antioxidant care reduce nivelul cortizolului care se eliberează atunci când suntem stresaţi. Potrivit ultimelor cercetări, creşterea nivelului de cortizon este strâns legată de grăsimile depuse în zona abdominală. Astfel că persoanele care au burtă vor avea un nivel ridicat al cortizolului în organism.

Avocado este un fruct bogat în grăsimi mononesaturate care scad riscul de diabet, boli de inimă şi te ajută să scapi de grăsimile care se depun în zona abdominală.

Astfel că dacă vei asocia o portocală cu avocado care e bogat în grăsimi mononesaturate vei reduce riscul de inflamaţii şi vei împiedica depunerea grăsimii pe abdomen. Combină aceste două ingrediente, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline extravirgin şi sare şi vei obţine o gustare care te ajută să slăbeşti mai repede.

Nuci braziliene cu ceapă

O combinaţie poate nu chiar atât de gustoasă ca atare sunt nucile braziliene cu ceapă, însă potrivit celebrului Dr. Oz aceste două alimente mâncate împreună stimulează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor. Ceapa trebuie să o consumi crudă, iar nucile braziliene trebuie să fie neprăjite.

Ca să le poţi consuma împreună, specialistului recomandă să le amesteci pe amandouă cu o ceaşcă de quinoa fiartă şi vei obţine o cină uşoară care împiedică fluctuaţiile bruşte ale glicemiei, care conduc la creşterea în greutate.

Fructele de pădure cu terci de ovăz/iaurt/brânză ricotta

Fructele de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) conţin fibre insolubile şi nutrienţi valoroşi care au un rol eficient în curele de slăbire. În plus, ele nu conţin multe calorii, fiind printre fructele recomandate atunci când ţii o dietă. Cele mai bune combinaţii pe care le poţi face sunt:

  • terci de ovăz cu fructe de pădure - ambele conţin fibre insolubile care menţin senzaţia de saţietate şi ajută la slăbit. Este o combinaţie potrivită pentru micul dejun sau o cină uşoară.
  • iaurt grecesc cu fructe de pădure - calciu şi vitamina D ajută la pierderea grăsimii din zona abdominală şi împiedică absorbţia/depunerea grăsimilor. Este o combinaţie potrivită pentru un mic dejun uşor sau o gustare.
  • brânză ricotta cu fructe de pădure - cercetările arată că prin combinarea fructelor de pădure împreună cu brânza ricotta, riscul depunerilor de grăsimi este reduc cu până la 73%.

Scorţişoară cu iaurt/cafea

Scorţişoara are un efect benefic asupra metabolismului şi stimulează arderea grăsimilor. Cele mai bune combinaţii în care să incluzi acest ingredient:

  • scorţişoară cu iaurt - antioxidanţii din scorţişoară cu calciul din iaurt dau o combinaţie care este foarte eficientă pentru a scăpa de kilogramele în plus.
  • scorţişoară cu cafea - îndulceşte cafeaua şi conferă o aromă aparte pentru cei care iubesc scorţişoara. În plus, ai toate motivele să o adaugi în cafeaua simplă, deoarece s-a demonstrat că scorţişoara împiedică depunerea grăsimilor pe burtă.

Există dovezi care atestă faptul că scorţişoara reglează nivelul zahărului în sânge la persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, reduce colesterolul rău şi te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor dulci, atenuând poftele culinare. O lingură cu scorţişoară are un conţinut de 4 grame de fibre care ajută la digestie şi arderea grăsimilor.

Lămâie cu ceai alb/apă

Zeama de lămâie are un efect alcalin asupra corpului, o structură similară cu sucurile gastrice şi ajută la o eliminare eficientă a toxinelor care se adună în tractul digestiv. Consumând-o zilnic vei avea un metabolism accelerat, iar acest lucru te ajută să slăbeşti mai uşor şi să arzi mai multe grăsimi. Iată care sunt două dintre cele mai bune combinaţii pe care le poţi face cu zeama de lămâie şi care te ajută să slăbeşti mai repede:

  • zeamă de lămâie cu ceai alb. Ceaiul alb este recunoscut pentru bogăţia sa în antioxidanţi şi s-a demonstrat că împiedică depunerea grăsimii, transformând-o mai degrabă în sursă de energie. Adăugând zeamă de lămâie, ceaiul alb devine mult mai puternic, având un efect de ardere a grăsimilor cu 25% mai ridicat.
  • zeamă de lămâie cu apă stimulează enzimele din ficat, favorizând detoxifierea şi eliminarea toxinelor din corp.

Spanac cu banane/ulei de avocado

Cercetătorii au demonstrat că bananele mai verzi la coajă conţin amidon rezistent care accelerează slăbirea. Potrivit specialiştilor, o dietă care are la bază un consum moderat de carbohidraţi care conţin amidon rezistent te poate ajuta să slăbeşti 3 kilograme pe săptămână. Combinaţia dintre frunzele proaspete de spanac care asigură fibre şi bananele verzi este una norocoasă, iar specialiştii recomandă folosirea lor pentru a prepara smoothie-uri verzi delicioase şi hrănitoare care te ajută la slăbit.

Spanacul este un ingredient minunat în curele de slăbire şi îl mai poţi asocia cu uleiul de avocado presat la rece, deoarece acesta aduce grăsimi sănătoase care menţin senzaţia de saţietate şi te ajută să scapi de grăsimea abdominală.