7 diete bizare ale celebrităților de la Hollywood

Celebritățile de la Hollywood, care trăiesc în lumina refectoarelor, sunt sub presiune continuă în vederea păstrării unei imagini impecabile. Prin urmare, uneori, ele recurg chiar și la diete bizare, din dorința de a se menține suple.
Multe vedete de la Hollywood își dedică timpul menținerii sănătății, dar și fitnessului, pentru a fi permanent în formă, în fața camerelor de luat vederi. 

 
7 diete bizare ale celebrităților de la Hollywood

 

În timpul eforturilor lor, unii ajung să se angajeze în diete tot mai bizare care ne lasă muți de uimire. Iată șapte dintre cele mai bizare diete ale celebrităților din Hollywoodul modern.


1. Kim Kardashian: Pierdere extremă în greutate 
 

 

Kim Kardashian, în vârstă de 42 de ani, nu este străină de controversele legate de dietă, dar pierderea ei în greutate din 2022, pentru Gala Met, a stârnit îngrijorarea experților care au spus că tacticile „extreme” ar putea fi nesănătoase. Ea a urmat o dietă strictă de reducere a carbohidraților pentru a pierde 7 kg în trei săptămâni.
 
Kardashian a spus, pentru Vogue, că a slăbit 16 kilograme în câteva săptămâni, eliminând zahărul și carbohidrații și consumând „doar cele mai curate legume și proteine”. 
Ea a mai spus că a alergat pe bandă și a purtat un costum de saună, totul pentru a mai scădea în greutate.
Dar pierderea rapidă în greutate nu este durabilă și poate să nu ajute la arderea grăsimilor, mai ales pe termen lung, a spus un dietetician, pentru Insider.

Exercițiile de tip cardio și reducerea carbohidraților pot duce la pierderea în greutate, dar vom pierde în special apă, ulterior urmând să revenim la greutatea inițială, fenomen cunoscut sub numele de „efect yo-yo”, care, în timp,  poate agrava problemele de sănătate.
Pentru o pierdere sănătoasă în greutate, un obiectiv de aproximativ 1-2 kilograme pe săptămână este ceea ce recomandă experții, în mod ideal, prin realizarea unor schimbări mici, realizabile, la stilul de viață și la obiceiurile zilnice. 

2. Rebel Wilson: Metoda Mayr

 
 
Actrița Rebel Wilson, în vârstă de 42 de ani, și-a revizuit stilul de viață în 2020, declarându-l „Anul Sănătății”.
Se pare că a folosit metoda Mayr pentru a pierde în greutate, care implică eliminarea zahărului, lactatelor și glutenului și mestecând fiecare mușcătură de mâncare de 40 de ori.
Cu toate acestea, în aprilie, în ciuda mai multor articole de presă care confirmă utilizarea metodei Mayr, Wilson a afirmat, pe rețelele de socializare, că nu a folosit vreodată dieta. 
„Nu a fost niciodată dieta mea, te rog să nu mai scrii chestiile astea”, a scris ea peste o captură de ecran cu articolul despre metoda ei de slăbire, apărut într-un tabloid britanic.
Este posibil ca știrile care susțin că folosea dieta Mayr să fi apărut după ce Wilson a vizitat clinica Vivamayr, în 2019.
 
Dieta se bazează pe teoriile dezvoltate, în urmă cu 100 de ani, de un medic austriac. Metoda Mayr, numită după Dr. Franz Xaver Mayr, este un set complex de obiceiuri care a devenit baza tratamentului la Vivamayr, un lanț de wellness și spa-uri medicale de lux îndrăgit de celebrități.
 
Dar experții spun că Metoda Mayr este un amestec de sfaturi bune și prostii pseudoștiințifice.
De exemplu, dieta pune accent pe „mâncarea atentă”, sau încetinirea, pentru a te bucura de experiența cu mâncarea ta, ceea ce poate fi o modalitate excelentă de a te pune în acord cu apetitul și de a evita supraalimentarea. Cu toate acestea, instrucțiunile dietei de a mesteca fiecare mușcătură de cel puțin 40 de ori sunt exagerate, potrivit dieteticienilor.
În mod similar, principiile metodei Mayr de a elimina cofeina, zahărul și lactatele, nu gustările între mese sau consumul de alimente crude după ora 16:00 nu sunt bazate pe știință.
Așa-numitele alimente „alcaline” din dietă, cum ar fi fructele și legumele, sunt sănătoase, dar pentru că sunt dense în nutrienți și nu ,echilibrează, de fapt, nivelul pH-ului, au spus experții. 
 
 

3. Chris Hemsworth și David Harbour: Post intermitent

 
 
Postul intermitent, sau limitarea meselor la o anumită fereastră de timp în fiecare zi, a devenit o dietă populară pentru a accelera pierderea în greutate și a reduce riscul de boli cronice.
Vedetele au urmat dieta pentru a-și transforma corpul, în vederea anumitor roluri.  
 
Starul Marvel Chris Hemsworth, în vârstă de 39 de ani, a folosit postul intermittent, pentru a slăbi rapid, pentru a juca rolul unui marinar naufragiat, în pelicula In the Heart of the Sea, potrivit antrenorului său personal Luke Zocchi.

„Toată lumea se gândește la el în Thor, fiind mare și musculos, dar aceasta a fost marea realizare pentru mine. Am implementat postul intermitent, împreună cu un număr mic de calorii și a fost o nebunie cât de mult a funcționat.”, a spus Zocchi. 
 
În mod similar, starul filmului Stranger Things, David Harbour, în vârstă de 47 de ani, a spus că postul intermitent l-a ajutat să slăbească pentru ultimul sezon al serialului de succes Netflix, dar nu fără efecte secundare.

„Chiar a funcționat pentru mine. Nu știu dacă este doar un cod pentru foame, dar la mine a mers”, a spus el pentru GQ.
Dovezile din spatele postului intermitent sunt mixte, în ciuda popularității sale. Poate ajuta oamenii să piardă în greutate prin reducerea caloriilor totale, dar un studiu din 2020 a constatat că postul intermitent poate să nu stimuleze pierderea în greutate în toate cazurile și poate  genera pierderea masei musculare. 

4. Chris Pratt: Dieta Daniel

 
 
Revista Men’s Health a raportat, în 2019, că actorul Chris Pratt, în vârstă de 43 de ani, s-a angajat într-un post numit Dieta Daniel, care este inspirat din Biblie. Această dietă presupune să mâncăm doar fructe, legume și pâine nedospită timp de 21 de zile consecutive, cu scopul general de a ne recăpăta concentrarea asupra învățăturilor centrate pe Hristos. 
Ca și alte diete restrictive, dieta se bazează pe ideea că organismul are nevoie să se detoxifieze. Dar nu este necesar un plan alimentar special pentru ca acest lucru să se întâmple. 


5. Shailene Woodley: Argila

 
 
Cunoscută pentru rolurile din Divergent, The Fault in Our Stars și Big Little Lies, Shailene Woodley, în vârstă de 30 de ani, a spus că înghite o jumătate de linguriță de argilă, dizolvată în puțină apă, în fiecare dimineață, pentru presupusele sale atribute de detoxifiere.
 
„Argila este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți ingera”, a spus ea unui blog de frumusețe, In the Gloss.
Woodley mărturisește că ar fi auzit despre asta de la un șofer de taxi și a spus că, prin ingerare, argila „se leagă de alte materiale din corpul tău” pentru a te ajuta să scapi de „izotopii negativi”.

Cu toate acestea, potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), dietele care restricționează sever caloriile sau tipurile de alimente pe care le consumi, de obicei, nu duc la o pierdere de durată în greutate. Mai mult, este posibil să nu îți ofere toți nutrienții de care ai nevoie.
 
Faptul că argila ar ajuta la detoxifiere este o afirmație medicală falsă. Rinichii și ficatul tău nu au nevoie de ajutor pentru procesarea toxinelor. Argila poate conține urme de minerale benefice, cum ar fi fierul și calciul, dar există modalități mai bune de a le obține (de exemplu, consumând alimente bogate în acele minerale, cum ar fi spanacul, broccoli, kale și nuci). ,


6. Miranda Kerr, Jessica Alba și Blake Lively: Curățare cu suc

 
 
Fostul model Victoria’s Secret, Miranda Kerr, în vârstă de 39 de ani, și actrițele Jessica Alba, în vârstă de 41 de ani, și Blake Lively, în vârstă de 35 de ani, au încercat toate curățarea cu sucuri.
 
Curățările cu suc au devenit aproape sinonime cu dietele celebrităților. Aceste curățări sunt menite să curețe corpul de toxine și să acționeze ca o „resetare” dietetică, chiar dacă nu sunt metode de slăbire susținute de știință.
 
Indiferent dacă această curățare implică renunțarea completă la mese sau înlocuirea meselor selectate cu un suc, conceptul de curățare cu suc nu se potrivește cu biologia umană. Organismul are un sistem de detoxifiere încorporat care scapă de toxine fără a folosi, de exemplu, apa cu zahăr din aceste sucuri.
„Când respirăm, când mergem la baie, când ficatul nostru funcționează – corpul face singur toată curățarea și detoxifierea.
Nu este nevoie să urmați un anumit plan de dietă pentru a face asta”, a spus dieteticianul Rachael Hartley.
 
Restricționarea caloriilor atât de sever ar putea duce, cu siguranță, la pierderea în greutate, dar cu prețul de a te simți mereu oboist și înfometat și, impliciti, supărat, ceea  ce te va face să nu urmezi dieta mai mult de o săptămână. Dacă ai încerca mai mult, probabil că ai deveni deficit de nutrienți, au spus experții. 

7. Gwyneth Paltrow: Curățare cu lapte de capră

 
 
Într-un interviu din 2017, “Întrebări și răspunsuri”, de pe Goop.com, al lui Gwyneth Paltrow, în vârstă de 50 de ani, un „medic naturist” pe nume Linda Lancaster le-a sugerat cititorilor să bea lapte de capră, și nimic altceva, timp de opt zile consecutive, pentru a scăpa de orice paraziți care ar putea fi în organism.
„În acele vremurile biblice, când un vindecător afla despre o infestare cu viermi, punea pacientul într-o cadă cu lapte până când viermii ieșeau să bea – paraziții iubesc laptele!” spuse Lancaster.
Nu numai că acest sfat nu are dovezi, dar consumul exclusiv de lactate crude ar putea duce, de asemenea, la boli de origine alimentară și la spitalizare ulterioară.