Avocado, planta ornamentala

Despre avocado stii ca este un fruct foarte sanatos si hranitor, bogat in uleiuri vegetale si acizi grasi Omega 3 benefici organismului tau. Dar despre "planta" avocado ce stii?

Despre avocado stii ca este un fruct foarte sanatos si hranitor, bogat in uleiuri vegetale si acizi grasi Omega 3 benefici organismului tau.

Dar despre "planta" avocado ce stii? Primul lucru pe care trebuie sa-l afli este ca dintr-un sambure de avocado poti obtine o planta decorativa exotica.

Iata cum sa procedezi:


Pentru inceput, ai nevoie de un fruct de avocado. Taie fructul pe jumatate si scoate samburele din interior. Este destul de simplu sa obtii o planta decorativa dintr-un avocado, dar este necesar sa tii cont de cateva reguli.


In primul rand, curata samburele de foita maronie care il inveleste.

Pasul numarul doi este crestezi cu un cutit samburele, in partea mai groasa a acestuia, pe lungime. In acest fel radacinile vor creste mai usor.

Pune samburele intr-un vas cu apa astfel incat numai partea cu crestatura facuta de tine sa fie in apa. In functie temperatura si lumina, samburele tau de avocado va face radacini peste cateva saptamani.

Nu uita sa verifici cantitatea de apa din vasul in care l-ai pus. Cu timpul, apa se evapora si este posibil ca radacinile sa ramana deasupra apei, ceea ce  duce la uscarea lor.

Dupa ce radacinile au crescut suficient si in partea de sus a samburelui a aparut un mic lastar, il poti planta intr-un ghiveci.
Acopera samburele cu pamant, lasand lastarul verde la suprafata.

Din momentul plantarii, poti spune ca planta ta ornamentala avocado este "in afara oricarui pericol" si se poate dezvolta rapid, daca tii cont de cateva reguli de ingrijire.

Una dintre regulile de baza este mentinerea unui nivel al temperaturii destul de ridicat. Fiind o planta tropicala, avocado are nevoie de multa caldura, dar si de multa lumina.

Dupa o anumita perioada de timp, planta va creste destul de mult si va avea nevoie de un ghiveci mai mare.
Inlocuieste-i ghiveciul si asigura-te ca noul vas este potrivit dimensiunilor plantei.

Pentru ca mediul de dezvoltare cu siguranta nu ii va permite, avocado-ul tau nu va inflori si nici nu va face fructe, deci... sa nu ai asteptari prea mari de la el.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă