Tu ce faci pentru copilul tău?

Ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri, dar ce facem pentru asta? Mulți părinți pică, din acest motiv, în capcana cursei pentru averi, case, mașini, terenuri etc.
Vrem să le oferim copiilor noștri totul, suntem capabili să ne dăm și viața pentru ei, dar oare chiar asta ar trebui să facem? Oare copiii noștri chiar au nevoie de asta?

Le putem aduna averi, dar nu le putem aduna succes și fericire


Suntem atât de orbiți de partea materială, încât nu mai vedem ce e cu adevărat important. Am crescut cu ideea că, pentru a-i fi bine, copilului trebuie să-i lași de toate. Să-i lași o casă, un apartament, o mașină. Și așa ajungem să ne pierdem într-o cursă nebună în care, din dorința de a avea cât mai mult, ajungem să-i neglijăm pe ei, cei care ar trebui să fie cei mai importanți pentru noi. 


Există un proverb chinezesc care spune că dacă îi dai omului un pește, îi dai mâncare pentru o zi, dar dacă îl înveți să pescuiască, atunci îi vei hrăni pentru toată viața.
Asta ar trebui să facă fiecare părinte! E important și să-i lași copilului tău ceva, dar cel mai important este să-l înveți cum să obțină singur.

Succesul nu se lasă moștenire


Mulți părinți își proiectează copiii ca având tot felul de meserii sofisticate în viitor. Îmi amintesc și acum indignarea prietenei mele atunci când băiatul ei a anunțat-o că vrea să se facă vânzător. Vânzător? Cum să te faci vânzător? De ce să nu te faci medic, profesor doctor, arhitect, astronaut? Avem o oarecare aversiune față de anumite meserii. Nu numai că nu ni se par potrivite pentru copiii noștri, dar avem impresia că sunt chiar josnice. 

Trăim cu falsa idee că succesul unui om stă în meseria pe care o practică.
Poți să fii medic, profesor, doctor, fotbalist, actor, arhitect sau astronaut, dar succesul nu vine la pachet cu meseria.
 

Succesul se învață


Nu există o rețetă clasică, pe care s-o poți învăța și aplica în caz de nevoie, dar există anumite ingrediente pe care ți le poți însuși pentru a avea succes. Există ceea ce se numește NLP, în traducere: ”programare neuro-lingvistică”. Învățarea tehnicilor NLP chiar le poate asigura copiilor noștri succes în viață, indiferent dacă vor fi vânzători, medici, fotbaliști, croitori sau cosmonauți.

Așa că, pe lângă demersurile voastre de a le lăsa averi copiilor, poate îi înscrieți la cursul "NLP Training for Successful Kids ®".
Este un curs adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 si 13 ani. Programul ajută la definitivarea componentelor esențiale ale personalității unui copil: comportamentul, atitudinea, limbajul verbal si nonverbal corect însușite și folosite în orice situație. Scopul cursului: succesul în viață al copiilor!

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!