7 mame "nebune"

În istorie există mame care au adus pe lume copii în circumstanţe destul de ciudate. De exemplu, cea mai tânără mamă a născut în 1939, la vârsta de 5 ani, un copil perfect sănătos; cea mai scundă mamă are 73 de centimetri. Află mai multe despre alte mame curajoase sau lipsite de responsabilitate. Alegerea îţi aparţine.

"Gravidul"

Americanul Thomas Beatie este primul bărbat din lume care a rămas...însărcinat. "Gravidul" s-a născut femeie şi a urmat mai multe tratamente pentru a deveni bărbat, dar şi-a păstrat organul reproducător. Cum soţia lui nu putea face copii, Thomas a recurs la inseminare artificială: în 2008, la vârsta de 34 de ani, a născut o fetiţă, la 35 de ani a adus pe lume un băieţel, iar în 2011 a mai născut încă un copil.

8 copii - toţi odată!

În 2009, Nadya Suleman a născut octupleţi prin inseminare in vitro. Acum, ea este mamă singură a 14 copii. Suleman, poreclită Octomama, a stârnit o adevărată controversă în Statele Unite, după ce a mărturisit că este celibatară, şomeră şi că mai are şase copii în afara octupleţilor, concepuţi tot prin inseminare artificială, cu ajutorul unui donator.

Cea mai bătrână mamă din lume

Indianca Rajo Devi Lohan a născut, la vârsta de 70 de ani, o fetiţă, în urma fertilizării în vitro. Timp de 40 de ani a încercat să rămână însărcinată, dar încercările nu au avut niciun succes. Ambiţia celor doi părinţi, ea 70 de ani, el 72 de ani, nu se oprea aici, ei dorindu-şi un fiu, însă, după 18 luni de la naşterea fetiţei, Rajo a murit din cauza unor complicaţii survenite în timpul sarcinii.

Cea mai tânără mamă din lume

Lina Medina din Peru a devenit cea mai tănără mamă din istorie, ea născând în 1939, prin cezariană, la vârsta de 5 ani şi 7 luni, un băieţel. Cazul ei, dezbătut în jurnalul medical francez La Press Medicale, a scos la iveală faptul că Lina a avut menstruaţie încă de la opt luni, sâni dezvoltaţi de la patru ani, iar oasele ei erau în stare avansată de maturizare. Despre tatăl copilului nu s-a ştiut niciodată nimic...

Mama cu cei mai mulţi copii

Shuya din Rusia a intrat în Cartea Recordurilor după ce a rămas însărcinată de 27 de ori şi a devenit mamă a nu mai puţin de... 67 de copii.

Cea mai scundă

73 de centimetri, 35 de ani şi 4 copii. Este vorba despre Stacey Herald, o americancă care, în ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut - osteogeneză imperfectă - a reuşit să aducă pe lume 4 copii sănătoşi. La sfărşitul lui 2009, femeia a cărei creştere în înălţime şi dezvoltare a plămânilor sunt impiedicate de afecţiunea pe care o are, l-a adus pe lume pe Malachi, un baieţel care s-a născut cu 8 săptămâni înainte de termen, iar după ce a stat la incubator a ajuns la greutate unui copil normal.

Mamă surogat cu cei mai mulţi copii

Carole Horlock (42 de ani) a dat naştere la 12 copii, în 13 ani, având şi tripleţi. Într-un show televizat, Horlock a declarat că face "această meserie pentru că îi place foarte mult”.