Sa ajutam animalele sa nu dispara!

Faptul ca distrugem planeta nu mai este o noutate pentru nimeni. Am devenit atat de egoisti si nepasatori cu ceea ce se intampla in jurul nostru, incat ignoram, fara resentimente, schimbarile climatice....

Faptul ca distrugem planeta nu mai este o noutate pentru nimeni. Am devenit atat de egoisti si nepasatori cu ceea ce se intampla in jurul nostru, incat ignoram, fara resentimente, schimbarile climatice si disparitiile unor specii de animale.

In decembrie 2008 a avut loc, la Roma, cea de-a IX-a Conferinta ONU - International Wildlife Conference, unde s-a tras, inca o data, un semnal de alarma asupra speciilor de animale care sunt pe cale de disparitie. Situatia este destul de grava, avand in vedere faptul ca peste 6.000 de specii anunta cu disparitia.

Si ajungem sa ne intrebam: cu ce au gresit aceste animale pentru a avea aceasta soarta? Noi, oamenii, suntem stapanii planetei, noi suntem cei care le distrugem habitatul, noi le vanam pentru a ne satisface capriciile.

Potrivit site-ului Green-report.ro, Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii a avertizat ca o crestere a temperaturii cu doua grade Celsius va omori 85% dintre corali, in cazul in care guvernele lumii nu fac eforturi majore pentru a semna un nou acord climatic in decembrie 2009.

Ziarul Telegraph ne anunta pe 7 decembrie 2008 ca 21 de specii de animale, printre care jaguarul, trei familii de delfini si un vultur egiptean, au fost adaugate in lista animalelor pe cale de disparitie in cadrul conferintei Natiunilor Unite (ONU) de la Roma.

Alte sase specii de pasari au fost puse pe lista animalelor care au nevoie de protectie sporita.
In plus, anul 2009 a fost declarat "Anul Gorilei" pentru a ajuta la supravietuirea acestei specii. Este cunoscut faptul ca ADN-ul acestui animal este, cu o compatibilitate de 99%, cel mai apropiat de al nostru, al oamenilor. Din pacate, numarul gorilelor existente in prezent in lume este de mai putin de 6000 de exemplare.

Potrivit site-ului Dsc.discovery.com, John Mshelbwala, expert prezent la Conferinta ONU a Speciilor Migratoare a declarat ca "Anul Gorilei va pune aceasta specie pe cel mai inalt piedestal, urmarindu-se gasirea de solutii rapide si eficiente pentru salvarea ei".
 

Cateva specii de rechini au fost trecute pe lista celor amenintate cu extinctia, printre care doua familii de rechini Mako din marea Mediteraneana, a caror populatie a scazut, in ultimii ani, cu 96% din cauza pescuitului abuziv.