Somon cu ciuperci

Somonul este o bună sursă de Omega 3, care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Include-l cât mai des în alimentaţia ta! Eva.ro îţi oferă o reţetă delicioasă cu somon. Poftă bună!

Ingrediente
2 medalioane de somon
O mână de pătrunjel verde tocat
zeama de la vreo 2-3 lămâi
Cateva capere
50 grame unt
Ciupercuţe întregi
Sare
Piper
Condimente
4 căţei de usturoi
Boia

Mod de preparare
Se spală peştele şi se sterge cu un prosop.
Lămâile se storc de zeamă şi sucul se amestecă cu sare, piper, condimente pentru peşte, usturoiul curăţat şi zdrobit cu lama cuţitului şi pătarunjelul. Peştele se acoperă cu zeamă şi se dă la frigider pentru două ore. Se unge o bucată de folie de aluminiu cu ulei de măsline pentru a nu se lipi peştele şi se aşază medalionul puţin scurs. Peste se pun 3-4 capere, un cubuleţ de unt şi sare dacă mai este cazul.
Se rulează folia şi la sfârsit se strâng capetele în sus pentru a nu se scurge sosul în tava. La fel se procedează şi cu celălalt medalion. Ciupercile spălate se pun pe o bucată de folie mai mare şi se condimentează cu puţină boia, sare, piper, puţin unt şi se stropesc apoi cu ulei de măsline. Se strânge foarte bine folia în sus ca pe un buchet şi se dau împreună cu peştele la cuptor.
Se desface folia peştelui după ce s-a răcit puţin. Folia se desprinde uşor dacă nu e foarte fierbinte.