Pizza rapidă cu ou şi spanac

Ţi-e poftă de pizza, dar nu ai de gând să petreci ore în şir în bucătărie frământând aluatul? Încearcă o pizza delicioasă cu focaccia pe post de blat. Iată cum să o prepari:
Ţi-e poftă de pizza, dar nu ai de gând să petreci ore în şir în bucătărie frământând aluatul? Încearcă o pizza delicioasă cu focaccia pe post de blat. Iată cum să o prepari:

Ingrediente:

- 200 ml sos de roşii
- 400 g spanac
- 4 focaccia
- 2 linguri măsline negre
- 1 linguriţă zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriţă oregano uscat
- 120 g parmezan sau caşcaval ras
- 4 ouă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Se încălzeşte, pe foc, într-un vas de dimensiuni reduse, sosul de roşii, împreună cu zahărul, zeama de lămâie şi oregano, lăsându-se să fiarbă timp de 5 min.
Se opăreşte spanacul, într-un vas mai larg, se lasă în repaus, 2 min., apoi, se scurge, şi se îndepărtează excesul de apă; se toacă.
Se aşază în tava de cuptor, tapetată cu folie de aluminiu, cele 4 focaccia.
Acestea se ung cu sosul de roşii, se presară spanacul – lăsându-se un mic gol în mijloc, se adaugă măslinele şi caşcavalul. In mijloc, se pune câte un ou şi se introduce preparatul în cuptor, timp de 10 minute, până la coagularea oului (gălbenuşul rămâne moale).