Omleta-pizza, un nou preparat delicios fără multe calorii

Poate îți este poftă de omletă, dar ai mânca și o pizza … De ce să nu le combini pe cele două ca să obții un brunch delicios pentru zilele de răsfăț.
Omleta-pizza este o combinație sănătoasă și la care poți să controlezi foarte ușor ingredientele pe care le folosești, astfel încât să obții un preparat fără multe calorii. Astfel, poți să-l consumi cu încredere și când ești la dietă, deoarece dacă nu exagerezi cu brânzeturile, această omletă-pizza constituie un mic dejun hrănitor și sățios. 

Nu mai trebuie să îți bați capul să faci aluatul de pizza și nici să le folosești pe cele congelate sau gata făcute care conțin făină albă și mulți aditivi.
Practic, blatul de pizza va fi în totalitate din ouă peste care se presară orice ingredient, în funcție de preferințe.
 

Cum să faci omleta-pizza?


-1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
-1/2 linguriță cu fulgi de ardei iute
-1/4 linguriță cu pudră de turmeric
-Sare și piper
-5 ouă
-30 de grame de mozzarella
-60 de grame de ton din conservă
-Un pumn de spanac
-4 roșii în uscate și păstrate în ulei
-Legume coapte (ardei, ceapă, dovlecel, vinete, broccoli, conopidă)

Ouăle se bat bine, după care se adaugă condimentele și se toarnă  compoziția într-o tigaie non-aderentă. Omleta se lasă 5 minute pe foc mic, după care se adaugă pe rând celelalte ingrediente (tonul, mozzarella, roșiile uscate, frunzele proaspete de spanac și legumele coapte).
Se introduce tigaia în cuptorul încins și se lasă 2-3 minute până când se topește brânza mozzarella.
Se așază pe o farfurie și se taie în felii, cum ai procedat cu o pizza.
Se consumă ca atare sau alături de o salată mare de verdețuri stropite cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare.