Cum să gătești perele? 6 combinații inedite

Perele se transformă total în combinație cu anumite ingrediente. Descoperă cum să gătești perele ca să obții rețete apetisante!

Perele sunt o sursă excelentă de fibre, foarte utile pentru digestie. Dacă nu ai idee cum ai putea să le folosești în preparate inedite, îți recomandăm să încerci aceste combinații câștigătoare!


Cum să gătești perele? 6 combinații inedite 

1. Quiche cu pere și brânză mucegăită Roquefort

O variantă de quiche dulce-sărată delicioasă este cea în care combini perele cu brânza Roquefort. Poți să cumperi blat congelat sau să-l prepari amestecând făină cu unt rece, ou, sare și puțin zahăr. Pentru umplutură ai nevoie de pere feliate, smântănă, ouă, puțină făină, brânză Roquefort, iaurt, puțin unt și piper. După ce ai întins și așezat aluatul în forma preferată, se fac găurele cu furculița, se aranjează feliile de pară, după care se toarnă amestecul lichid peste ele. Se lasă la cuptor 20-25 de minute până când se rumenește frumos. 

2. Pere coapte cu miere și nucă

Fructele coapte se transformă total, îndulcindu-se și căpătând o aromă subtilă caramelizată. Pe lângă dovleac și mere, perele se pot transforma într-un desert delicios și sănătos dacă sunt preparate la cuptor. Scobește fiecare jumătate de pară, umple cu nuci și miere, presară scorțișoară și lasă tava la cuptor timp de 30 minute până când se rumenesc bine. Opțional poți să adaugi gorgonzola dacă îți plac brânzeturile cu mucegai. 

Foto și rețetă: http://www.skinnytaste.com

3. Sandviș pe grătar cu pere, șuncă și brânză Brie

Te-ai gândit vreodată cu folosești pentru un sandviș perele în combinație cu șunca, brânza Brie și  ceapa caramelizată? Trebuie să încerci acest preparat, în special dacă iubești ești un fan al brânzeturilor combinate cu fructe. Feliile de pâine se ung pe o parte cu puțin unt. Pe partea fără unt se așază felii de Brie, puțină ceapă caramelizată, pere feliate subțire, iar un strat de brânză și unul de șuncă peste care pui cealaltă felie de pâine. Sandvișul se pune apoi într-o tigaie grill și se lasă câte trei minte pe fiecare parte, presând cu o spatulă pentru ca brânza să se topească. 

4. Pizza cu pere, brânză cu mucegai albastru și nuci

Presară peste aluatul de pizza ulei de măsline, felii de pere, mozzarella, brânză mucegaită și nuci. Se lasă la cuptor până când se topește brânza, iar înainte de a o consuma se presară frunze proaspete de rucola. Combinația este una delicioasă!

Foto și rețetă: https://thenovicechefblog.com

5. Cremă de dovleac, măr și pere

O combinație perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă este această supă-cremă în care asociezi perele cu dovleacul și merele. Este o rețetă perfectă pentru cină și o poți face foarte ușor. Se călește puțină ceapă, se adaugă usturoi, dovleac, mere, pere, pudră de curry, scorțișoară și ghimbir. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert, la foc mediu. După ce s-a înmuiat dovleacul se folosește un blender de mână pentru a transforma legumele într-o supă cremoasă. Se ornează cu ulei de măsline, quinoa, semințe de dovleac, sare și piper. 

6. Pere coapte cu cimbru și varză de Bruxelles

Legumele la cuptor sunt delicioase, iar această combinație dintre pere și varza de Bruxelles este una foarte interesantă. Amestecă varză de Bruxelles tăiată cu felii de pară, ceapă roșie, cimbru, sare, piper și ulei de măsline. Se așază în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se rumenesc în cuptor timp de 25 de minute. Se ornează cu alune de pădure coapte și se stropește totul cu puțină zeamă de lămâie. 

Foto și rețetă: https://vanillaandbean.com