Cum ne decoram casa in timpul iernii?

Nu te speria de gerul de afara! Nu este obligatoriu ca iarna sa patrunda si in casa ta! Ai posibilitatea de a-ti decora locuinta in culori calde si placute, care sa invite la o atmosfera intima...

Nu te speria de gerul de afara! Nu este obligatoriu ca iarna sa patrunda si in casa ta! Ai posibilitatea de a-ti decora locuinta in culori calde si placute, care sa invite la o atmosfera intima si draga tie si celor apropiati.

De asemenea, nu este nevoie sa dai drumul la caldura, in mod excesiv. Daca urmezi acesti pasi simpli, vei reusi sa iti pregatesti casa pentru o iarna placuta, in ciuda crivatului care bate la fereastra...



Ce paleta coloristica preferi pentru decorarea locuintei tale? Sa fie vorba despre auriu, portocaliu, terra-cotta sau chiar rosu aprins?... Cu siguranta, astfel de nuante ar aduce un plus de viata incaperilor tale si asa destul de intunecate din cauza iernii.



Insa nu esti sigura daca iti doresti culori atat de vii pentru casa ta? Nici o problema, avem palete coloristice si pentru cele mai putin indraznete dintre voi... Orice nota de galben, auriu, ruginiu si caramiziu pot avea acelasi efect - o data ce vei intra pe usa casei, te vei simti patrunsa de caldura si de sentimentul placut al apropierii de ceva drag si familiar.

Daca ai peretii vopsiti in alb si nu esti pregatita pentru o reamenajare de proportii, poti opta pentru tonurile calde in ceea ce priveste mobilierul, covoarele si accesoriile.



Daca faci parte dintre norocoasele care au un semineu in stare de functionare in locuinta, atunci te felicit! Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te simti "ca acasa" este sa aprinzi focul si sa te invelesti cu o patura in fata semineului, avand o cana de ciocolata sau vin fiert in mana...


Daca faci parte insa din categoria celor mai putin fericite de soarta, poti recurge la mici artificii care sa iti creeze aceeasi senzatie de intimitate si confort: aprinde lumanari parfumate pe masuta de cafea din living - aceasta lumina stralucitoare iti va reflecta imediat starea de spirit si iti va conferi placuta senzatie a caminului drag.

Desi un foc aprins (fie ca flacarile se vor "rasfata" in semineu, fie ca vor "dansa" pe masuta de cafea, de la lumanari...) necesita anumite masuri de precautie, tu si invitatii tai veti aprecia la adevarata valoare caldura si ambianta creata in acest fel.




Arunca peste sofa sau scaunele si fotoliile din living cateva pleduri calduroase, in culori vii (din paleta coloristica a rosului). Pernele decorative sunt, de asemenea, la mare apreciere! Acestea nu numai ca vor oferi o pata de culoare extraordinara in incapere si un model interesant, dar vor fi foarte utile atunci cand vei vrea sa iti incalzesti genunchii si picioarele inghetate.

Pledurile si pernutele reprezinta un detaliu minunat si pentru cuverturile patului. Placut si util la indemana, intr-un singur obiect!



Podelele acoperite cu parchet sau cu gresie pot fi extraordinare vara, atunci cand simti nevoia sa iti racoresti picioarele pe materialul rece, intr-o zi caniculara de august...

Insa in anotimpul rece nu mai putem spune ca sunt la fel de primitoare... Ba chiar dimpotriva!