Cele mai murdare locuri din casa ta

Care sunt locurile "murdare" din casa ta? Ai sa raspunzi: cosul de gunoi, covorasul de la intrare, poate vasul de la toaleta, mopul si galeata pentru spalat pe jos.

Care sunt locurile “murdare” din casa ta? Ai sa raspunzi: cosul de gunoi, covorasul de la intrare, poate vasul de la toaleta, mopul si galeata pentru spalat pe jos. Conform Bewell.com, o serie de teste au dovedit, in mod surpinzator, ca locurile pe care microbii si bacteriile le considera “paradisiace” sunt altele.

1.  Prosoapele din baie

Imparti prosopul de la baie cu membrii familiei tale? Foarte rau! Riscul de infectii transmise de la unul la altul este foarte mare. Corect ar fi ca fiecare sa foloseasca prosopul lui, sa fie schimbat la doua zile, iar prosoapele folosite sa fie spalate la minim 40 de grade Celsius, cu detergent, si uscate in aer liber.

Ulterior, ar fi ideal ca prosoapele sa fie si calcate.

2.  Masina de spalat

Masina de spalat este o generoasa colectie de microbi. Unul din motive este acela ca folosim din ce in ce mai des la spalatul rufelor, apa rece. Ideal este ca rufele sa fie spalate cu apa calda, la minim 60 de grade. Cearsafurile, hainele copiilor, prosoapele de bucatarie si de baie se spala doar cu apa calda. Din cand in cand, este recomandat ca masina de spalat sa faca baie. Curata bine sertarul, sistemul de control al scurgerii, hubloul pe exterior si pliul interior al garniturii de la usa.

Acolo este o adevarata crescatorie de bacterii si microbi. La doua saptamani este bine sa lasi masina sa mearga un ciclu de 15 sau 30 de minute, fara rufe, dupa ce pui in masina 100 de mililitri de clor, special pentru masinile de spalat.

3. Tastatura, mouse-ul, pad-ul

Pe tastatura ta se pot gasi cu 200 de specii de bacterii mai multe decat pe un vas de WC. Mouse-ul, la fel, este o colectie demna de filmele de groaza. Prepara o solutie pe baza de alcool medicinal (o parte alcool, doua parti apa) sau un produs similar din comert, cu pulverizator, si curata temeinic, toate elementele calculatorului.

Ideal ar fi sa faci asta in fiecare zi, dar este obligatoriu s-o faci macar saptamanal. Pad-ul trebuie schimbat la trei-patru luni, iar ecranul monitorului trebuie curatat in fiecare saptamana.