Alegerea unui teren potrivit conform Fengshui traditional

Sa vedem care ar fi cateva din formele de relief care sunt benefice pentru o locuinta. Cei doi munti (cladiri) situati pe lateralele casei sau terenului este bine...

In articolul anterior am analizat cateva aspecte privitoare la modul in care este bine sa aplicam principii Fengshui la alegerea unui teren si schitarea planului locuintei.

Sa vedem care ar fi cateva din formele de relief (aplicate la peisajul urban) care sunt benefice pentru o locuinta. Va reamintiti ca la inceputul seriei de articole am vorbit despre animalele celeste? Este timpul sa ne reintalnim cu ele. Cei doi munti (cladiri) situati pe lateralele casei sau terenului este bine sa fie asezati astfel incat sa para ca imbratiseaza terenul, fara a fi prea apropiate de acesta, creand presiune.

Astfel, tigrul alb si dragonul verde (caci despre ei este vorba) vor proteja terenul si casa de actiunea de dispersare a energiei exercitata de vant.

Sa mai reamintim si faptul ca muntii sunt raspunzatori de sanatatea si relatiile oamenilor. Apele, la randul lor, vor avea grija de nivelul prosperitatii noastre.

Apele (strazile) care inconjoara locul trebuie sa curga lin si cu meandre. Este bine ca apa sa porneasca din spatele casei (terenului) sa se desparta in doua, imbratisand locul, cele doua brate unindu-se din nou in fata acestuia.


Un loc protejat de munti si inconjurat de apa este foarte benefic oamenilor, atat din punctul de vedere al sanatatii, cat si din cel al abundentei pe plan financiar.

De asemenea, atunci cand alegem un teren sau un loc pe un teren unde dorim sa ne construim locuinta, sa cautam portiunea putin mai ridicata decat restul spatiului. Acest lucru ne poate ajuta sa ajungem la o pozitie sociala superioara.

Sa ne reamintim si de conceptul de hol luminos (Ming Tang) pe care l-am discutat atunci cand vorbeam de interiorul locuintei (si de spatiul aflat imediat in fata intrarii in casa).
Acelasi principiu se va aplica si la construirea unei cladiri. In spate vom avea un munte care sa simbolizeze broasca testoasa neagra, iar in fata Ming Tang sau fenixul rosu, locul in care se va aduna energia.

Desigur ca exista o serie intreaga de alte indicatii practice care se pot aplica si care difera in functie de rezultatul pe care dorim sa il obtinem. Principiile expuse mai sus sunt oferite cu titlu de exemplu, acest domeniu al alegerii unei configuratii bune a terenului fiind extrem de vast.