9 invenţii care te vor face să consumi unt mai des

Toată lumea ştie cât de greu e să tai o bucată de unt rece, cuţitul alunecă şi nici măcar nu îl poţi întinde pe pâine.

În mod constant ni se întâmplă să întâmpinăm dificultăţi atunci când vrem să consumăm unt sau să îl folosim la gătit. Fie ne alunecă cuţitul, fie tăiem bucăţele prea groase sau prea subţiri.

Cert e că cineva s-a gândit cum să ne uşureze munca şi a inventat 9 ustensile extrem de utile în bucătărie.

Sursă foto: brightside

Putinei pentru unt

Acest dispozitiv este genial pentru cei care şi-au dorit întotdeauna să facă unt acasă. Ai nevoie de smântână şi de puţin efort pentru un unt de casă delicios.

Vas fondue pentru unt

Pune o bucată de unt într-o ceaşcă de ceramică şi aprinde o lumânare, în câteva minute acest dispozitiv elegant şi simplu va face untul să se topească.

Cuţit special pentru unt

Acest cuţit îţi permite să tai untul după cum doreşti: bucăţi, fâşii lungi şi înguste sau unele mici. Se poate folosi chiar pentru untul congelat.

Recipient şi feliator

Acest dispozitiv este utilizat atât ca recipient, cât şi ca feliator. Acesta are un sistem care împinge untul afară şi măsoară cantitatea în acelaşi timp. Se taie o bucată cu o simplă apăsare.

Cuţit fierbinte

Acest cuţit fierbinte poate face faţă unui unt tare sau îngheţat. De asemenea, se poate folosi pentru îngheţată, miere zaharisită sau gem.

Răzătoare de unt

Pune untul în interiorul acestui dispozitiv care acţionează ca o moară şi vei obţine unt ras şi moale numai bun pentru consumat.

Feliator multiplu

Acest feliator este proiectat să taie mai multe bucăţi dintr-o dată, ceea ce înseamnă că poţi face mai multe senvişuri în acelaşi timp.

Feliator

Pune untul în acest dispozitiv, apasă butonul şi felii de unt subţiri sunt deja pe pâinea ta prăjită. Se poate utiliza şi pentru brânză.

Suport de silicon

Cu acest aparat nu mai e nevoie să pui mâna sau cuţitul pe unt, mai ales atunci când vrei să ungi ceva cald, cum ar fi porumbul fiert. Tot ce trebuie să faci este să pui untul în manşon şi să apeşi un pic când se aplică.