4 rețete de cină rapidă pe care te poți baza în timpul săptămânii

Nu mai știi ce să gătești seara, dar fără să petreci mult timp în bucătărie? Descoperă aceste rețete de cină rapidă pe care le poți face cu ușurință în timpul săptămânii!

Carnea de pui, legumele, creveții și cârnații pot să stea la baza unor preparate simple pe care le poți face foarte repede seara, după ce te întorci de la muncă. Știm că ești obosită și nu îți dorești să stai în bucătărie să faci rețete complicate, astfel că poți să încerci aceste idei de cină rapidă. 

Nu ai nevoie de multe ingrediente sofisticate și nici nu îți ocupă mult timp ca să le pregătești și să le faci.
Inspiră-te din aceste 4 rețete de cină rapidă și fă combinațiile tale preferate!

1. Fajita cu creveți

Creveți, avocado, ceapă și ardei într-o lipie elastică pot să se transforme într-o cină excelentă pentru serile în care nu ai timp și chef să gătești ceva complicat. 

Ingrediente 
5 lipii tortilla
1/2 ardei verde, tăiat fâșii
1/2 ardei roșu tăiat fâșii
1/2 ceapă roșie fideluță
400 grame de creveți proaspeți
Ulei de măsline
Sare
Piper
Pudră de usturoi
Chimen
Suc de lime
Guacamole
Salsa

Se amestecă creveții cu legumele, condimentele și uleiul, se așază pe o tavă tapetată cu foaie de copt și se introduce la cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 10 minute. Întoarce creveții pe cealaltă parte, la jumătatea timpului de gătire.
Lipiile tortilla se învelesc în foile de aluminiu, se fac suluri și se așază la marginea tăvii înainte de a o introduce la cuptor. 
Se pun așază din ingrediente în lipie, se pune guacamole, salsa și pătrunjel/coriandru proaspăt și se mănâncă cu poftă. 

2. Paste cu cârnați și ardei roșu

Dacă îți plac pastele cu sos bolognese, însă nu vrei să-l cumperi din comerț gata făcut, poți să încerci această alternativă rapidă și să folosești cârnați proaspeți. Vei obține o porție delicioasă de paste exact pe gustul tău.

Ingrediente
400 grame de paste
1 lingură cu ulei de măsline
5 cârnați picanți proaspeți
1 ardei roșu tăiat
1 ardei verde tăiat
1/2 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi
800 de grame de roșii tăiate în conservă
Sare
Piper

Pastele se fierb cu 2 minute mai puțin decât instrucțiunile de pe pachet. Se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare. Se scurg și se lasă deoparte, după ce le-am amestecat cu puțin ulei ca să nu se usuce.
În aceeași cratiță se călesc în ulei cârnații feliați, după care se scot pe o farfurie.
Se adaugă în grăsimea rămasă de la cârnați ceapa, ardeii și usturoiul, lăsând la foc mic timp de 2 minute. Adaugă roșiile din conservă, condimentele și cârnații. Acoperă cratița și lasă totul sub capac, la foc mic, timp de 10 minute.
La final se adaugă pastele, se amestecă bine și se mai lasă 2 minute ca să absoarbă aromele. 
Se răzuiește parmezan deasupra și se mănâncă cu poftă!

3. Legume cu pui la cuptor

Le pui pe toate într-o tavă, le asezonezi și le lași la cuptor până când sunt frumos rumenite. Este o cină rapidă pentru care nu trebuie să muncești mult, ci doar să le aștepți până se face totul la cuptor.

Ingrediente
400 de grame de cartofi noi mici
200 de grame de morcovi
1 ceapă roșie tăiată fideluță
4-5 căței de usturoi decojiți
1 lingură cu ulei de măsline
Sare
Piper
Rozmarin
6 pulpe superioare de pui cu piele.

Cuptorul se încălzește la 220 de grade Celsius. Morcovii, cartofii, ceapa și usturoiul se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper, rozmarin, se amestecă bine și se așază într-o tavă tapetată cu foaie de copt. 
Pulpele de pui se condimentează, se așază peste legume cu pielea deasupra și se introduce totul la cuptor timp de 40-50 de minute. 

4. Paste cu pui, bacon și sos cremos cu pesto

O porție generoasă de paste cu pui și pesto poate să fie un adevărat răsfăț pentru oricine. Dacă nu ai timp să gătești ceva complicat, dar ai poftă de ceva bun la cină, poți să încerci această combinație. Este perfectă pentru o cină rapidă din timpul săptămânii. 

Ingrediente
6 felii de bacon tăiate mărunt
2 bucăți de piept de pui tăiate cubulețe
Sare
Piper
Pudră de usturoi
2 cepe mărunțite
4 căței de usturoi zbrobiți
Un pumn de spanac
5 cești cu lapte
450 de grame de paste fettuccine sau tagliatelle
2 linguri cu pesto
Parmezan răzuit
Pătrunjel proaspăt

Feliile de bacon se prăjesc până devin crocante, se adaugă bucățile de pui, sare, piper și pulberea de usturoi. Se gătește puiul până când își pierde culoarea rozalie, după care se scoate pe o farfurie.
În aceeași cratiță se pun la călit ceapa, usturoiul și după ce s-au înmuiat se adaugă spanacul tăiat. Se adaugă apoi laptele, iar când începe să fiarbă se adaugă pastele și se acoperă.
Se gătește totul pe foc mediu aproximativ 7 minute. Se ia de pe foc și se adaugă apoi puiul, pesto-ul și parmezanul, iar la final se garnisește cu frunze proaspete de pătrunjel. 
MAI MULT DESPRE: bucatarie, cina rapida, retete de cina