„The Day We Die“: Sfârşitul oribil al unei trupe rock din România

Goodbye to Gravity îşi îndemna fanii, prin muzică şi versuri, să nu înceteze să lupte pentru libertatea lor şi să se opună corupţiei. Mesajul lor trece acum dincolo de moarte.

După patru ani de activitate, Goobye to Gravity lansase doar un album, dar devenise o trupă consacrată în rock-ul românesc şi mulţi o considerau cea mai bună formaţie de heavy metal autohtonă, deşi era mai cunoscută în străinătate, unde concerta constant.

"Pentru o trupă ca Goodbye to Gravity, să strângi 3-400 de oameni la un concert era ceva extraordinar", a declarat pentru Digi 24 Vlad Buşcă, reprezentantul casei de discuri cu care rockerii semnaseră recent un contract pentru promovarea noului lor album.



Băieţii au muncit mult pentru noul album, iar vineri seară se pregătiseră pentru o sărbătoare alături de fanii lor. Totul s-a sfârşit însă cu o tragedie de neînchipuit. "Albumul era foarte bine produs. Au depus foarte mult efort în producţia lui, au mixat undeva într-un studio din Grecia unde au mixat foarte mulţi artişti mari, de asemenea masteringul l-au făcut într-un studio foarte bun. Ce să zic? Pe partea audio sună excelent, în nici un caz nu sună că o trupă românească, e comparabil cu producţiile bune de afară", a explicat Vlad Buşcă, prezent şi el la concert.

Reprezentantul Universal Music România este cel care a postat pe canalul YouTube o înregistrare video din debutul concertului pe care Goodbye to Gravity l-a susţinut, vineri, în clubul Colectiv. "Eu am filmat live, iar înregistrarea (de pe YouTube, n.r.) este editată", a declarat Buşcă pentru Mediafax, precizând că a editat înregistrarea publicată pe YouTube pentru că sunetul original din timpul concertului nu se auzea.


El a mai spus că "The Day We Die" a fost piesa care a deschis concertul trupei Goodbye to Gravity, care şi-a lansat, vineri seară, în clubul Colectiv, albumul "Mantras of War". De asemenea, el a menţionat că incendiul nu a izbucnit de la artificiile care se văd în înregistrarea de pe YouTube.

Buşcă a mai spus că incendiul a izbucnit mai târziu, după aproximativ o jumătate de oră, în jurul orei 22.30. Acesta a adăugat că s-a aflat în clubul Colectiv şi a reuşit să iasă afară după ce a izbucnit incendiul.