Vedetele sunt alături de ucraineni. Starurile condamnă invazia Rusiei în Ucraina. Arnold: „În război și după război, nimeni nu câștigă”

26 Februarie 2022
Pacea din Europa a fost spulberată într-o singură noapte și întreaga lume este șocată de invazia Rusiei în Ucraina. Celebritățile au reacționat imediat și multe dintre ele și-au arătat susținerea pe rețelele de socializare pentru poporul ucrainean, care trece printr-o situație dramatică. 

Iată care sunt reacțiile unor staruri față de războiul din Ucraina:

Foto: Hepta

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger și-a arătat sprijinul pe Instagram pentru populația din Ucraina și a vorbit despre efectele devastatoare ale războiului.
„Gândurile mele sunt alături de poporul ucrainean. Mi s-a cerut să dau câteva interviuri, dar cred că știrile trebuie să se concentreze în continuare asupra a ceea ce se întâmplă acolo - asupra tragediei care ne-a frânt inimile și asupra curajului poporului ucrainean, care ne-a inspirat pe toți. Știu ce înseamnă să crești după un război, într-o țară ocupată, și știu că în război și după război, nimeni nu câștigă. Toată lumea suferă. Războiul îi distruge pe învingători, împreună cu cei învinși. Am prieteni și fani în Ucraina și am prieteni și fani în Rusia. Ce pot spune este că niciunul dintre ei nu își dorește asta. Sper că rațiunea va câștiga și se va pune capăt acestui război inutil înainte ca mult mai multe vieți să fie distruse”, a scris Arnold Schwarzenegger.

Madonna


„Invazia fără sens și mânată de lăcomie a Rusiei asupra Ucrainei trebuie oprită! Vă rog să trimiteți ajutoare umanitare pentru a ajuta milioanele de cetățeni ai Ucrainei ale căror vieți sunt afectate de această criză în acest moment! Putin a violat toate acordurile existente pentru drepturile omului. Putin nu are niciun drept să încerce să șteargă existența Ucrainei. Te susținem, Președinte Zelensky! Ne rugăm pentru tine și țara ta! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Haideți să nu ne simțim neajutorați când ne confruntăm cu acțiuni geopolitice de asemenea magnitudine. Sunt lucruri pe care le putem face”, a scris Madonna, îndemnându-și fanii să doneze pentru Ucraina. „Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!”, a adăugat starul pop.

Miley Cyrus

Miley Cyrus a postat pe Instagram un mesaj la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.
„A fost îngrozitor să mă trezesc în această dimineață și să aflu știrea că Ucraina a fost invadată. Am avut o experiență incredibilă filmând 'Nothing Breaks Like a Heart' în Kiev și voi fi veșnic recunoscătoare comunității locale care m-a primit cu brațele deschise. Sunt alături de toți oamenii din Ucraina care sunt afectați de acest atac și de comunitatea globală care cere încetarea imediată a acestei agresiuni”, a scris Miley.

Angelina Jolie

Actrița americană a publicat o declarație pe Instagram în care îndeamnă publicul să susțină refugiații din Ucraina.
„La fel ca mulți dintre voi, mă rog pentru oamenii din Ucraina. Scopul meu, alături de colegii mei de la @refugees este ca tot ce este posibil sa se facă pentru a se asigura protecția și drepturile umane de bază pentru cei refugiați în regiune. Am văzut deja că sunt victime și că oamenii își părăsesc casele pentru a ajunge în locuri sigure”, a scris Angelina.

Ariana Grande

Ariana Grande a distribuit o postare a organizației Rescue.org, adăugând mesajul „Suntem alături de oamenii și familiile ale căror vieți vor fi afectate de atacul Rusiei asupra Ucrainei.”

Jared Leto

„Prietenilor și familiei mele din Ucraina - inima mea este frântă de faptul că acest conflict a escaladat într-un mod atât de devastator. Vă rog să aveți mare grijă și încercați pe cât puteți să fiți în siguranță. Gândurile mele sunt alături de voi și de cei dragi vouă în această perioadă haotică și tulburătoare”, a scris actorul pe Twitter.

Gigi Hadid

„Mă doare sufletul pentru Ucraina și toți cei afectați de această realitate de neimaginat. Acțiunile lui Putin sunt o amenințare pentru orice țară democrată din lume și trebuie oprit. Mă rog ca susținerea oferită de alte țări să le dea ucrainenilor puterea de a lupta pentru ceea ce au votat și pentru ceea ce merită. Pace. Pace. Pace”, a scris supermodelul pe Instagram.

Shannen Doherty

„Se întâmplă acum. Acordați atenție. Vorbiți. Nu îmi vine să cred că vedetele și influencerii postează despre succesele lor recente și noile lor poșete când copii, tați, mame, fii și fiice sunt uciși. Ucraina, mă rog pentru tine”, a scris actrița.

Ashton Kutcher

Actorul Ashton Kutcher, care este căsătorit cu Mila Kunis, născută în Ucraina, a transmis un mesaj de susținere pe social media. „Sunt alături de Ucraina”, a postat Kutcher.

Milla Jovovich

Modelul și actrița Milla Jovovich, născută în Ucraina, a postat un mesaj lung pe Instagram în care își exprimă revolta pentru invadarea țării sale natale de către Rusia. „Am inima frântă și sunt șocată de evenimentele din această săptămână din țara mea natală, Ucraina. Privesc cu groază evenimentele în desfășurare, cum țara este distrusă, familiile care își părăsesc locuințele și care privesc fragmente carbonizate în jurul lor, ce reprezintă viețile lor”, a scris Jovovich.