Scandal. Tatăl băieţelului ucis de câini, acuzat că a atacat un iubitor de animale

Valentin Anghel a fost reţinut de poliţişti după o altercaţie cu un grup de bucureşteni care protestau împotriva primarului Sorin Oprescu şi afişau mesaje împotriva eutanasierii.

La doi ani de la moartea tragică a lui Ionuţ, care a şocat şi a împărţit opinia publică în două tabere, între cei care cer eutanasierea câinilor fără stăpân şi cei apărătorii animalelor, părinţii copilului nu-şi găsesc liniştea. Tatăl acestuia, Valentin Ion Anghel, a fost implicat luni, într-un incident neaşteptat, petrecut în centrul Capitalei.

Valentin Anghel a fost fotografiat de câţiva martori oculari în timp ce era reţinut de poliţişti, după o altercaţie cu un grup de bucureşteni care protestau împotriva primarului Sorin Oprescu.

Printre mesajele afişate de protestatari se numărau şi câteva împotriva eutanasierii animalelor, iar prezenţa tatălui lui Ionuţ a încins imediat spiritele, relatează wowbiz.ro.

"Am asistat la o scenă desprinsă dintr-un film horror. Un bărbat a lovit cu violenţă un câine chow-chow cu stăpân, motiv pentru care a fost chemată Poliţia. Chiar când a venit Poliţia, acest bărbat a atacat un alt bărbat venit la protest. Ulterior am aflat că bărbatul era Valentin Anghel"
, a povestit un martor ocular pentru site-ul citat.

Tatăl lui Ionuţ a declarat pentru wowbiz.ro că a fost ameninţat şi agresat.

"Am primit sute de ameninţări şi atacuri după ce s-a votat <<Legea lui Ionuţ>>, aşa că am mers la faţa locului să-i filmez cu telefonul mobil pe aceşti oameni. La un moment dat, un bărbat a încercat să-mi smulgă telefonul, iar eu am încercat să-l recuperez. Apoi a apărut Poliţia şi m-a îndepărtat de la faţă locului. Am primit un avertisment şi am fost sfătuit să nu mă mai întorc acolo. În mijlocul confruntării, un câine a început să latre la mine şi m-am întors către el.
Nu l-am lovit, am vrut doar să-l îndepărtez. Telefonul l-am recuperat"
, a explicat bărbatul.

Valentin Anghel a mai spus că îşi poate dovedi afirmaţiile cu ajutorul unor înregistrări video. El a prezentat unul dintre filmuleţe, respectiv exact cel în care e împiedicat să filmeze, după care i se smulge telefonul. De asemenea, surse din Poliţie au confirmat pentru wowbiz.ro că luni, în timpul flashmob-ului, nu au existat incidente grave, ci doar câteva altercaţii minore, pentru care au fost aplicate avertismente.