Cele mai periculoase drumuri din lume: Şoferii au viaţă grea - FOTO

8 Octombrie 2017
Pentru unii, cea mai mare plăcere este să conducă pe o şosea liberă, care îţi dă un sentiment de libertate şi de relaxare, cu privelişti superbe de o parte şi de alta. Pentru alţii, însă, adrenalina contează mai mult - riscul şi senzaţia de pericol iminent îi stimulează să se aventureze pe cele mai dificile drumuri şi orice traseu extrem pe care îl parcug se transformă într-o victorie notabilă din palmaresul personal.

Când vine vorba de drumuri dificile, cele mai dificile din lume, e foarte greu să faci comparaţii.
Fiecare are profilul său, provocările şi capcanele lui, frumuseţea sa. Şi apoi, fiecare şofer îl percepe în felul său.
Bright Side a întocmit, totuşi, o listă cu cele mai periculoase drumuri din lume. Sunt 14 trasee spectaculoase, unele chiar nebuneşti, iar între acestea a fost inclus şi unul renumit din ţara noastră.

Zoji La, India

Acest drum are doar 9 kilometri şi face legătura între regiunile indiene Ladakh şi Kashmir, dar este foarte îngust. Pe o parte se află un versant din care te aştepţi să cadă în fiecare clipă vreo stâncă, iar pe cealaltă un hău înfricoşător. Iar pe "cărarea" asta mai circulă şi turmele de oi şi capre mânate de păstori.

Yungas, Bolivia

Nu degeaba este considerat unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume. În fiecare an, între 200 şi 300 de oameni îşi pierd viaţa pe acest traseu care şerpuieşte între stâncă şi o prăpastie de 600 de metri.

Guoliang, China

Un drum creat de localnici, care au săpat tuneluri în stâncă pentru a crea singura legătură a acestui loc cu lumea exterioară. Ulterior, autorităţile au construit un tunel de 1.200 de metri pentru a facilita transportul în zonă.

Transfăgărășan, România

Este mândria noastră şi pentru noi nu mai are nevoie de vreo prezentare. Deschis circulaţiei doar patru luni pe an, Transfăgărăşanul atrage mulţi turişti străini, dornici să-i testeze serpentinele şi să admire peisajele Făgăraşului.

Tianmen Mountain, China

Are doar 10 kilometri lungime, dar cele 99 de serpentine şi diferenţa de 1.000 de metri între capete te ţin continuu în alertă. E un drum pentru şoferi cu nervi de oţel.

Kolima, Rusia

Numele oficial al drumului care leagă regiunea Iakuţk şi Magadan este Kolima, dar oamenii îi spun "drumul morţii". Primii 90 de kilometri au fost construiţi în 1932 de deţinuţi, drumul fiind finalizat în anul 1953.

Dalton Highway, Alaska

Conform BrightSide, aceasta e cea mai izolată şosea din lume. Are fix 666 kilometri lungime, un număr care îţi dă de gândit înainte de a te aventura să o parcurgi, şi trece prin doar trei sate. Considerată cea mai înzăpezită şosea din lume, Dalton Highway pune la grea încercare priceperea şoferilor de camioane care traversează ţinuturile albe.

Drumul Caucazului, Rusia

Şoseaua îngustă care leagă Soci şi lacul montan Riţa este în acelaşi timp înfricoşătoare şi impresionantă. Cei care au parcurs-o spun că încercarea a meritat.

Le Passage du Gois, Franţa

Această şosea submersibilă, deschisă doar câteva ore zilnic, face legătura între insula Noirmoutier şi restul Franţei şi inundată de două ori pe zi. Înainte de a te aventura pe limba de asfalt care te duce spre larg e bine să citeşti instrucţiunile şi orarul indundaţiilor, altfel maşina va fi înghiţită de ape, avertizează Bright Side.

Atlantic Ocean Road, Norvegia

Şoseaua leagă mai multe localităţi mici de pe coasta acestei ţări nordice. Peisajele şi valurile care se sparg spectaculos de ţărm, acoperind asfaltul, atrag mulţi turişti.

Hana, Hawaii

Cu o lungime de 112 kilometri, şoseaua face legătura între Kahului şi Hana, pe insula Maui din arhipelag. Are un traseu sinuos, cu 59 de poduri, din care 46 au lăţimea unei alei. Drumul este închis frecvent din cauza alunecărilor de teren şi a rocilor care se prăbuşesc pe carosabil.

Col de la Bonette, Franţa

O trecătoare montană periculoasă, situată la 2.000 de metri înălţime, în Alpii francezi, lângă frontiera cu Italia. Traseul e pline de serpentine şi nu te lasă să te relaxezi măcar o clipă.

Gotthard Pass, Elveţia

Una dintre cele mai înalte şosele din Alpi. Are 64 de kilometri lungime şi serpentine foarte strânse, oferind pasagerilor peisaje superbe. Şoferii nu prea se pot bucura de privelişte pentru că au tot timpul de lucru.

Eshima Ohashi, Japonia

Deşi este doar un pod, Bright Side l-a inclus pe listă pentru gradul de dificultate pe care îl prezintă. Are o lungime de 1,7 kilometri şi o lăţime de 11,3 metri şi leagă Sakaiminato şi Matsue. De la distanţă, podul pare imposibil de urcat, forma sa arcuită permiţând navelor să circule pe sub el şi e solicitant atât la urcare, cât şi pe partea de coborâre.