adidas Futurecraft reformează pielea prin procesul de gravare

adidas dezvăluie astăzi Futurecraft Leather, o combinație revoluționară a procesului de fabricare de înaltă tehnologie cu materialul tradițional, prin care partea superioară a pantofului nu va avea nicio cusătură. Noua tehnologie asigură flexibilitate, suport și confort folosind o singură bucată de material. adidas încununează inovația cu o ediție exclusivistă din piele a seriei emblematice Originals Superstar.

Folosind o tehnică specială de gravare, aplicată în mod tradițional componentelor din metal, polimer si rășină, în producția industrială, Futurecraft Leather transformă un material ce respectă tradiția brandului într-un material pentru cea mai performantă încălțăminte. 

Futurecraft Leather este dovada potențialului pe care adidas îl are de a croi pielea mai precis ca niciodată și de a se mula pe nevoile individuale, creând astfel pantofi care se ajustează perfect pe geometria piciorului.  Partea superioară, a pantofului dintr-o singură bucată de piele gravată pe diferite grosimi, asigură flexibilitate și stabilitate în punctele cheie.



Procesul digital de gravare rezumă totul la un produs dintr-o singură bucată de piele, ce îmbină tehnologia de ultimă generație cu avantajul de a reduce drastic utilizarea adezivilor. Acest proces unic oferă atleților  oportunitatea de a avea încălțăminte personalizată din piele, care poate fi confecționată pentru fiecare în parte, în timp real, din piele la alegere.

Futurecraft Leather este rezultatul colaborării dintre adidas, designerul industrial Alexander Taylor și designerul de pantofi Joachim de Callatay.
Ca un omagiu adus celor 45 de ani de Superstar, 45 de perechi din ediția specială Futurecraft Leather Superstar vor fi disponibile la Dover Street Market din New York, Londra și Tokyo din 7 noiembrie.

Futurecraft Leather este al doilea capitol al seriilor Futurecraft, ceea ce demonstrează perseverența brandului față de angajamentul pe care și l-a asumat de a inova toate domeniile de producție.
Această inițiativă  va continua să se dezvolte în următoarele șase luni prin conceperea unor inovații în design de ultimă generație,  sprijinind astfel ambiția brandului adidas de a fi numărul unu în industria bunurilor sportive.