DENT ESTET anunță o cifră de afaceri de 6,8 milioane de euro, în 2016, o creștere cu peste 20% față de anul precedent

Grupul de clinici Dent Estet, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 6,8 milioane de euro, în creștere cu 20% față de rezultatele financiare obținute în anul precedent (2015). Evoluția financiară pozitivă s-a datorat atât creșterii numărului de pacienți, cât mai ales a solicitărilor de tratamente complexe, protetica dentară și implantologia fiind specialitățile care au generat cele mai mari venituri pentru Grup.

  umărul pacienților tratați în clinicile Grupului Dent Estet a crescut cu 10%, anul trecut, comparativ cu 2015, numărând în total peste 8.400 de pacienți noi, dintre care 3.000 de copii și adolescenți. Grupul Dent Estet a înregistrat de la deschidere, până în prezent, peste 65.000 de pacienți, iar zilnic, clinicile stomatologice sunt vizitate, în medie, de 350 de pacienți, numărul acestora continuând să crească de la an la an.

Creștere cu 20% a serviciilor de protetică și implantologie dentară în 2016

De asemenea, veniturile Grupului Dent Estet au fost generate și de creșterea diviziilor supraspecializate, protetică (fațete, coroane dentare, incrustații, proteze dentare etc.) și implantologie dentară, care au ajuns să dețină o pondere de aproape 75% din cifra de afaceri a clinicilor pentru adulți.

În 2016, ponderea serviciilor dentare de implantologie a crescut cu 18%, față de anul precedent, iar în cazul serviciilor de protetică s-a înregistrat o creștere cu aproape 20%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai solicitate tratamente pe zona de stomatologie pentru adulți, în cadrul Dent Estet, au fost lucrările dentare complexe, precum implanturile sau reconstrucțiile dentare complete. Cu toate acestea, menționează oficialii Dent Estet, în ultimii doi ani, au crescut semnificativ interesul și cererea pentru tratamente de estetică dentară, cum ar fi coroanele sau fațetele dentare, tendință încurajată mai ales de posibilitatea de a previzualiza rezultatele finale cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Am încheiat anul 2016 cu rezultate financiare foarte bune, ca urmare a unui plan de dezvoltare accelerată, care ne-au consolidat poziția de lider pe piața de servicii medicale dentare din România și au reconfirmat încrederea pacienților în echipa și serviciile pe care le oferim. Obiectivul nostru este să continuăm evoluția ascendentă din ultimii ani, prin investiții constante în specializarea medicilor și în tehnologie digitală de ultimă generație, oferind servicii premium integrate și garanție pe termen lung, alături de partenerul nostru MedLife.

Știm că toate acestea răspund nevoilor tot mai exigente ale pacienților”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO și Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

Cea mai mare clinică DENT ESTET urmează să fie inaugurată primăvara aceasta

Investițiile în aparatură de ultimă generație s-au ridicat la 500.000 de euro, în anul 2016. Dent Estet a fost primul grup privat de clinici stomatologice din țară care și-a deschis propriul laborator digital complex de tehnică dentară, coordonat de o echipă de tehnicieni dentari cu vastă experiență în domeniu. Laboratorul Aspen, inaugurat în iunie 2016, a înregistrat o cifră de afaceri de 180.000 de euro. Acesta este dotat cu aparatură de top și deservește clinicile proprii, intenționând ca în viitor să colaboreze și cu clinici premium din afara țării. Creat pentru a oferi soluții estetice de înaltă acuratețe, laboratorul eficientizează timpul de lucru al medicului și reduce timpul de așteptare al pacienților, până la 24 de ore.

În 2017, o direcție importantă în strategia de business a Grupului este continuarea planului de investiții, prin lansarea în luna mai a unei noi clinici pentru adulți, cu cel mai înalt grad de digitalizare dintre toate clinicile Grupului și din țară.

Unitatea medicală va avea și cea mai mare suprafață dintre toate clinicile Grupului și este prima clinică stomatologică deschisă de Dent Estet în urma parteneriatului cu MedLife, operatorul numărul unu pe piața națională a serviciilor medicale private.

Dacă în urmă cu 10 ani priveam digitalizarea stomatologiei ca tehnologie a viitorului, acum este o condiție esențială pentru a oferi tratamente de înaltă calitate. Digitalizarea nu oferă doar o eficientizare a business-ului, ci și o calitate excepțională a lucrărilor și un grad crescut de predictibilitate, asigurând o rată mai mare de acceptare a tratamentelor estetice în rândul pacienților. Această tendință a fost confirmată de creșterea numărului solicitărilor pentru reconstrucții complexe și complete, din ultimii ani, care a determinat nevoia de tratamente integrate, la standarde ridicate de calitate, în cadrul aceleiași clinici. Digitalizarea rămâne focusul nostru, atât în ceea ce privește tehnologiile din clinici, cât și investițiile în educarea medicilor noștri în această direcție”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO și Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

Grupul Dent Estet înseamnă, în prezent, 8 clinici stomatologice (incluzând noua clinică ce urmează a fi lansată), cu 44 de unituri, pe o suprafață totală de 2.500 de metri pătrați, 2 săli de chirurgie complet utilate, 2 centre de radiologie digitală cu expunere minimă la radiații, 2 studiouri foto digitale, o echipă de 250 de angajați, dintre care 20 în cadrul managementului.

Înființat în 1999, grupul de clinici dentare Dent Estet s-a extins continuu, numărând în prezent 7 clinici în București și 1 în Timișoara, cu o echipă medicală extinsă, capabilă să răspundă exigențelor celor peste 65.000 de pacienți.