Vindecarea bolii Alzheimer, in mainile britanicilor

Cercetatorii britanici se lupta pentru a li se permite crearea primelor embrioane, care sa combine ADN uman cu ovule luate de la vaci moarte. Potrivit, cercetatorilor aceasta combinatie ar facilita intelegerea modului in care se manifesta bolile genetice.

Autoritatea pentru Fertilizare si Embrionologie Umana din Marea Britanie va decide pana sapatamana viitoare daca va permite laboratoarelor britanice sa creeze embrioanele hibride. Controversele nu au ezitat sa apara, astfel, grupuri religioase afirma ca nu este etic ca ovulul animal sa fie modificat genetic si apoi combinat cu ADN de origine umana.

Cu toate acestea, cercetatorii isi doresc sa obtina licenta, pentru a intelege mai ales bolile neurologice, in special Alzheimer-ul. Acesta boala afecteaza foarte multe persoane, iar, momentan, nu sunt cunoscute informatii in legatura cu modul de vindecare.



Guvernul Marii Britanii si-a schimbat pozitia in privinta embrioanelor hibride. Daca la inceput nu sustinea aceast concept, acum propune aprobarea proiectului, insa, numai in cazul in care oamenii de stiinta vor folosi hibridul cu scopul de a obtine rezultate noi in cercetarea bolilor neuronale, informeaza ziarul britanic The Observer.