Inaugurare la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca

Prim-ministrul Romaniei, dl. Emil Boc si ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac au inaugurat astazi Centrul de instruire in ecografie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti.

Centrul de Instruire in ecografie este un departament destinat pregatirii medicilor rezidenti din urgenta. Scopul acestuia este specializarea medicilor care lucreaza in departamentele de urgente pentru recunoasterea cu usurinta a unor afectiuni intalnite frecvent in serviciile de urgenta, mai ales in cazul traumatismelor. In acest fel medicii din urgenta pot folosi ecografiile in mod curent, stabilind rapid diagnosticul si tratamentul adecvat, fara a mai trimite pacientul catre alti specialisti. 

In tara mai functioneaza alte cinci centre de instruire, dotate cu simulatoare pentru efectuarea ecografiilor: in spitalele judetene de urgenta din Cluj, Targu Mures, Iasi, Arad si Craiova.
 
Centrele de instruire in ecografie sunt o investitie a Ministerului Sanatatii din fonduri ale Bancii Mondiale.

Valoarea unui centru se ridica la peste 61.000 EURO.

Premierul Romaniei si ministrul Sanatatii au mai vizitat si Unitatea de Primiri Urgente a spitalului, acolo unde functioneaza sistemul electronic  de triaj al pacientilor pe coduri, precum si viitoarea sectie ATI care se afla in proces de reabilitare. MS va investi pentru modernizarea acestei sectii 5.000.000 lei.