Esti sigura ca vrei un piercing?

Din diverse motive, tot mai multe persoane, in special adolescenti, aleg sa isi faca un piercing. O astfel de hotarare nu trebuie luata peste noapte. Este necesar sa te gandesti la toate aspectele problemei, incepand cu partea corpului pe care doresti sa o "infrumusetezi"...

Din diverse motive, tot mai multe persoane, in special adolescenti, aleg sa isi faca un piercing. O astfel de hotarare nu trebuie luata peste noapte. Este necesar sa te gandesti la toate aspectele problemei, incepand cu partea corpului pe care doresti sa o "infrumusetezi", salonul in care va fi realizat, riscurile la care te supui si chiar si la reactiile celor din jur.

"Am un pierce in buric de 2 ani. Nu imi pare deloc rau ca l-am facut si chiar ma mandresc mult cu el pentru ca arata foarte bine, mai ales vara", spune Didi, o adolescenta de 16 ani.

Daca esti foarte sigura ca vrei un piercing, este necesar sa te gandesti foarte bine inainte de a alege locul in care il vei avea. Cel mai des, piercing-urile se fac in nas, buze, urechi, buric, sprancene. Dar asta nu ii impiedica pe cei excentrici sa aleaga locuri mai putin potrivite.

Pe langa piercing-urile in limba, care sunt in prezent destul de comune, unele persoane aleg zone extrem de sensibile precum sfacuri, clitoris, obraji si diverse alte parti ale corpului care pot suporta cu greu o astfel de procedura.

 Un lucru foarte important este acela ca nu poti alege orice zona a corpului, aceasta problema fiind reglementata de o lege intrata in vigoare in anul 2007. "Piercing-urile in zona labiilor mici si a labiilor mari sunt interzise prin lege. O femeie nu isi poate face un piercing in aceste locuri nici prin declaratie pe proprie raspundere. Aceste zone sunt foarte intens vascularizate, iar diversele interventii pot fi foarte periculoase", ne spune Dan Fotescu, managerul Tattoo Sfinx Salon, una dintre persoanele care au contribuit la definitivarea acestei legi .

Pentru femei, piercing-ul in sfarc nu este tocmai o idee buna. Poate cauza infectii si alte probleme dupa mult timp de la realizarea lui, in cazul in care femeia alapteaza, aflam de pe site-ul eohu.ca. Este posibil ca problemele sa apara si in timpul sarcinii, pentru ca sanii se inflameaza.

Popularitatea piercing-ului in limba este in plina crestere, desi limba este un organ deosebit de sensibil, predispus infectiilor. Vorbitul si in special mestecatul impiedica o vindecare rapida, motiv pentru care este si dureros.