Atacul de panica implica frica, disperare, neputinta

Dintre toate manifestarile asociate diverselor tulburari anxioase, atacul de panica, reprezinta forma cea mai impresionanta prin care suferinta sufleteasca se pune in miscare pentru a trage un semnal de alarma intr-un mod evident si alarmant. Dupa cum ii spune si denumirea "atac de panica", aceasta manifestare reprezinta un asalt de simptome care invadeaza persoana pe toate cele trei nivele: organic (somatic), mental (gandire, ganduri), psihic (sufleteste, afectiv). Insiduos si cu o perioada de "incubatie" uneori destul de mare (cateva luni pana la un an), atacul de panica isi pregateste terenul pentru a iesi la suprafata. Cresterea intensitatii simptomelor este rapida, uneori in maxim 10 minute poate ajunge la cota sa maxima, paroxismatica, vecina cu "nebunia".

Dintre toate manifestarile asociate diverselor tulburari anxioase, atacul de panica, reprezinta forma cea mai impresionanta prin care suferinta sufleteasca se pune in miscare pentru a trage un semnal de alarma intr-un mod evident si alarmant.

Dupa cum ii spune si denumirea "atac de panica", aceasta manifestare reprezinta un asalt de simptome care invadeaza persoana pe toate cele trei nivele: organic (somatic), mental (gandire, ganduri), psihic (sufleteste, afectiv).

Insiduos si cu o perioada de "incubatie" uneori destul de mare (cateva luni pana la un an), atacul de panica isi pregateste terenul pentru a iesi la suprafata. Cresterea intensitatii simptomelor este rapida, uneori in maxim 10 minute poate ajunge la cota sa maxima, paroxismatica, vecina cu "nebunia".