Maseaza-ti gatul si scapa de dureri

Iti simti deseori gatul intepenit? Daca munca ta de zi cu zi presupune sa stai intr-un birou, in fata calculatorului, aceasta problema poate deveni suparatoare si iti poate afecta programul de lucru.

Vestea buna este ca poti scapa de aceasta problema efectuand un simplu masaj chiar in timp ce lucrezi la birou. Nu doar ca vei scapa de durere si rigiditate, ci vei reusi si sa te relaxezi. Iata cativa pasi de urmat pentru a obtine un masaj rapid si eficient.  


Localizeaza punctul de legatura dintre cap si coloana vertebrala


Folosind degetele de la mana dreapta, cauta prin palpare punctul in care capul si coloana vertebrala se unesc. Odata localizat acest punct, apasa cu degetul aratator si cel mijlociu, creand mici rotatii.

Mentine aceasta presiune si repeta aceste rotatii timp de cateva minute.


Coboara spre umeri

Continua aceste miscari de rotatie, presand si coboara pe coloana, pana cand ajungi la punctul de intalnire al coloanei cu umerii. In zona corecta, vei gasi o proeminenta osoasa. Executa miscarile de rotatie asupra acestui loc, apasand, timp de cateva minute.


Maseaza muschii gatului

Cu ajutorul mainii drepte, prinde muschii gatului din partea stanga si maseaza-i aproximativ doua minute. Repeta si in cealalta parte folosind tot mana cea dreapta.
Dupa ce ai terminat masajul, prinde in palma muschii gatului, din ambele parti, si strange-i, pastrand presiunea in jur de 40 de secunde.    


Preseaza muschii gatului prin miscari de rotatie

Tot prin miscarile de rotatie efectuate cu ajutorul degetelor, executate in primii doi pasi, se actioneaza si asupra muschilor, incepand de la baza gatului pana la cap. Repeta miscarile pe ambele parti ale gatului.


Executa usoare miscari ale capului

Pentru o mai buna relaxare a muschilor, finalizeaza masajul executand cateva exercitii usoare.
Apleaca incet capul spre stanga, apoi spre dreapta si repeta aceste miscari de cateva ori. Aceleasi miscari, dar executate in fata si apoi in spate. Nu te grabi si efectueaza aceste exercitii usor. Evita miscarile bruste.