5 leacuri eficiente pentru reumatism

Ai probleme cu reumatismul, mai ales acum la schimbările bruşte de temperatură? Simţi durere la nivelul încheieturilor, oaselor şi muşchilor? Iată 5 leacuri care te ajută la nevoie!

Ai probleme cu reumatismul, mai ales acum la schimbările bruşte de temperatură? Simţi durere la nivelul încheieturilor, oaselor şi muşchilor? Iată 5 leacuri care te ajută la nevoie!

 

Termenul de reumatism este folosit ca să descrie dureri şi probleme la încheieturi, oase şi muşchi, potrivit Ligii Române contra Reumatismului. Există peste 200 de boli reumatice (numite şi afecţiuni musculo-scheletice sau articulare), care afectează numai în Europa peste 100 milioane de persoane.

Iată ce soluţii naturale ne-a dat mama natura şi le avem la îndemână!

1. Ghimbirul

Ameliorează durerile articulare. Fierbe 150 de grame de ghimbir ras în 2 litri de apă, după care lasă-l să stea 10 minute.

Strecoară şi foloseşte amestecul în apa de baie. Mai poţi să apelezi la compresele cu ghimbir: opăreşte puţin ghimbirul ras, strecoară şi umezeşte un prosop în această licoare pe care îl aplici apoi pe zona dureroasă.

2. Hreanul

Este folosit din Antichitate pentru tratarea reumatismului cronic, durerilor musculare şi de piept. Răzuieşte o rădăcină de hrean, pune-l într-un prosop şi aplică pe zona dureroasă.

Chiar dacă simţi că te arde, nu te îngrijora, deoarece stimulează circulaţia sanguină şi va ameliora durerea.

3. Sucul de cartofi

Răzuieşte cartofi cruzi şi stoarce sucul. Bea 1-2 linguriţe din acest suc înainte de masă.

4. Lavanda

Adaugă în apa de baie 1/2 cană cu flori uscate de lavandă. Stai în cadă şi relaxează-te! mai poţi să prepari un ceai din 1 linguriţă flori de lavandă la o cană cu apă.

Se poate bea sau poţi să faci o compresă pe care sa o aplici pe zonele dureroase.

5. Nucile

Nu uita de ele! Este indicat să consumi în fiecare zi 4-5 nuci, deoarece sunt bogate în acizi graşi omega 3 şi au capacitatea de a reduce inflamaţiile.