Dinti frumosi si... nedurerosi

Pentru milioane de oameni, sensibilitatea dentara face viata imposibila. Durerea si disconfortul determina imposibilitatea ingerarii de alimente calde sau reci.



Durerile de dinti pot aparea pe fondul cariilor (un defect al tesuturilor tari ale dintilor), al parodontozei (afectiune a tesuturilor de langa dinti, care se manifesta ca o inflamare a gingiei si o distrofie a tesutului osos, din cauza carora se poate observa mobilitatea dintilor), al gingivitei (inflamarea gingiilor) si al unei sensibilitati crescute a dintilor din cauza aciditatii ridicate sau a unor infectii aparute in gura.



Din cauza cariilor si a parodontozei, radacinile dintilor se pot descoperi, pot deveni mai sensibile la caldura si la frig. Sensibilitatea la frig se manifesta cel mai adesea in cazurile de parodontoza.



In cazurile de gingivita trebuie inlaturati toti factorii de natura mecanica, factori care ar putea provoca traume ale gingiilor.

Umflaturile sau sangerarile gingiilor se vindeca aplicand local mijloace astringente. Un factor provocator poate fi aciditatea ridicata, caldura din stomac sau din ficat. Pentru indepartarea cauzelor, trebuie normalizata activitatea ficatului si a stomacului.



Sunt doua entitati clinice care au o manifestare clinica aproximativ la fel, dar cu diferentieri clare si o etiologie diferita; chiar si pacientii le percep ca fiind doua fenomene distincte. Ele sunt dominate de durere