Este cucui sau comotie?

Uneori o vanataie aparuta la nivelul capului este doar o vanataie, insa alteori pot sa aparea comotii, cunoscute si sub numele "leziune inchisa la cap".

De fiecare daca cand le lovesti la cap trebuie sa mergi la doctor pentru a primi cateva sfaturi medicale, recomandari pentru ingrijire si indicatii in cazul in care urmai un tratament in timp incidentului.


Care sunt simptomele comotiei?


Daca in urma unei lovituri la cap treci prin experienta de a face comotie, iti pierzi constiinta pentru o scurta perioada de timp, apar durerile de cap, te simti umilita si confuza. Simptomele pot aparea imediat sau la cateva zile, sau poatre chiar saptamani, de la eveniment.




Care sunt simptomele care apar in caz de urgenta?


Daca durerile de cap se inrautatesc, te simti slabita, simti cum iti amorteste corpul, vomiti in mod repetat sau ai problemem de orientare suna-ti medicul si apoi trebuie sa ajungi la camera de urgenta. Alte semne grave sunt: nu poti sta treaza sau nu te poti trezi, pupilele se dilata neegal, ai convulsii, atac de apoplexie, nu vorbesti coerent si esti intr-o stare de agitatie continua.

La nou-nascuti apar aceleasi simptome, la care se adauga imposibilitatea de a fi consolati, plang continuu si refuza sa manace.