5 remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât

Cum a venit vremea rece, cum te-ai ales cu o răceală pe cinste! Ca să scapi de tuse şi dureri în gât îţi propunem câteva remedii naturale ieftine şi eficiente.

Cum a venit vremea rece, cum te-ai ales cu o răceală pe cinste! Ca să scapi de tuse şi dureri în gât îţi propunem câteva remedii naturale ieftine şi eficiente.

 

1. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Ceaiul de ceapă

Oricât de oribil îţi sună această combinaţie, să ştii ca funcţionează. Nu degeaba, bunicile noastre se tratau eficient de tuse doar cu ajutorul ceaiului de ceapă. Ca să nu îl simţi atât de scârbos, poţi să aplici un mic truc: topeşte 1 lingură de zahăr într-un ibric, apoi adaugă apa şi ceapa cu coajă la fiert.

Va avea un gust mai atenuat de ceapă! Bea pe parcursul zilei 3-4 căni de ceai.

 

2. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Ridiche cu miere de albine

Tot un truc din bătrâni învăţat este să scobeşti puţin o ridiche neagră şi să pui în scobitură miere de albine. Lasă de seara până dimineaţa şi ia o linguriţă din amestec pe stomacul gol. Datorită efectelor antibacteriene, ridichea este foarte eficientă în tratarea tusei.

 

3. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Gargara cu apă şi sare

De câte ori nu ţi-a dat mama ta să faci gargară cu apă şi sare? De ce să nu continui cu acest obicei sănătos şi fără să te îndopi cu tot soiul de bomboane pentru durerile în gât? Pune într-un pahar apă călduţă şi 1 lingură de sare, amestecând până se dizolvă sarea.

 

4. Compresele cu hrean

Răzuieşte hrean proaspăt, pune-l într-un prosop şi aşază compresa pe piept şi apoi pe spate. Chiar dacă simţi o senzaţie intensă de căldură, încearcă să rezişti cât mai mult.

 

5. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Pastă cu usturoi

Prepară o pastă din 4 căţei de usturoi, 1 lingură de miere şi un vârf de linguriţă cu praf de ardei iute. De câte ori simţi nevoia, ia câte o linguriţă din această pastă şi mestecă bine înainte de a înghiţi.

 

 

Când e necesar să mergi la medic?


Nu trebuie să fugi la medic pentru orice simptom minor de răceală. Încearcă leacurile pe care le ai la îndemână, iar dacă vei că starea ta se agravează este recomandat să te prezinţi la un consult medical.

Iată când trebuie să te îngrijorezi:

 

  • În caz de febră mai mare de 39 de grade Celsius, persistentă
  • În caz de tuse care durează mai mult de 7 zile
  • În caz de tuse care reapare după câteva săptămâni
  • În cazul respiraţiei şuierătoare
  • Atunci când apare puroi/sângerare în spută
  • Atunci când apare durere la respiraţie
  • În caz de dispnee în timpul efortului sau chiar în repaus.