Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

Sesizarea prin palpare a unor noduli mamari de dimensiuni variabile,este o cauza importanta de anxietate la femei, anxietate intretinutaapoi si de medicul ginecolog sau endocrinolog care, in multe cazuriindica tratamentul chirurgical al acestora, pentru a evita eventualatransformare maligna.

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari: ce trebuie sa stii

Majoritatea pacientelor care se prezinta la homeopat cu nodulimamari benigni se tem de cancer si sufera de anxietate din aceastacauza. Adevarul este ca majoritatea femeilor au asemenea noduli dela varste tot mai tinere si interventia chirurgicala nu este solutia,deoarece intr-un interval de timp oarecare, acesti noduli se refac. Eise refac pentru ca prin operatie se indeparteaza numai efectulunui dezechilibru hormonal si energetic, acesta din urma ramanandneinfluentat.

Homeopatia este una din metodele de tratament ce se adreseaza cauzeitulburarilor, si anume dezechilibrului din planul cel mai subtil alorganismului, cel energetic. Nodulii mamari, ca si orice alta boala,reprezinta numai una din manifestarile exterioare ale dezechilibruluienergetic si hormonal. Homeopatia reface echilibrul organismului si caurmare poate determina disparitia nodulilor sau stoparea dezvoltariilor si previne aparitia unor noi noduli.

Modul in care se trateaza aceasta afectiune din punct de vedere homeopaticeste acelasi ca si pentru orice alta afectiune. Pacienta se prezinta lahomeopat si la prima consultatie acesta ii pune o serie de intrebari:Care sunt simptomele prezente, modalitati de agravare sau ameliorareale acestora; de cand dateaza simptomatologia si ce alte afectiuni amai avut in trecut sau ce suferinte mai are in prezent.

Simptomatologie 

De asemnea, homeopatul trebuie sa noteze toate caracteristicile generaleale persoanei in cauza: modul in care aceasta persoana reactioneazala stimulii externi (temperatura, vreme, alimentatie); modul in carefunctioneaza ea ca organism biologic (relatia cu alimentatia, foamea,setea, transpiratia, somnul) si ca entitate psihosociala (eventuale traumeemotionale sau fizice, structura psihoemotionala); daca exista anumitecauze ce au declansat patologia prezenta; ce boli au existat in familie.


Astfel, la sfarsitul consultatiei, homeopatul determina care sunt simptomele cele mai importante pe baza carora va face prescrierea. Inalegerea unui remediu homeopatic pentru o anume pacienta se ia inconsiderare totalitatea caracteristicilor mentionate mai sus sise prescrie asa numitul remediu constitutional. Deci, prescrierea tratamentului este strict individualizata, astfel incat nu exista unanumit remediu sau anumite remedii pentru nodulii mamari, ci existafemei cu noduli mamari care sunt tratate homeopatic. In homeopatie,noi tratam bolnavii si ca urmare se vindeca bolile.

Cauze frecvente

Desi exista indubitabil un substrat hormonal al nodulilor mamari,contextul general in care ei exista la o anumita femeie poate fidiferit de al alteia si particular numai al ei. Aceasta unicitate si particularitate ne intereseaza in homeopatie. De exemplu, o pacienta cunoduli mamari poate avea asociat dureri lombare, menstruatii foarte redusecantitativ, cu dureri pelvine cu senzatia ca ii cad organele genitale,fiind foarte nervoasa, foarte plangacioasa, obosita si cu nevoia de a stasingura. Aceste simptome sugereaza remediul Sepia. Alta pacienta cu nodulimamari poate avea dureri si tumefierea sanilor inainte de menstruatie,balonari de la orice aliment, nevoia de a manca dulciuri, tendinta laingrasare mai ales in zona coapselor, timiditate, lipsa de incredere insine, emotivitate exagerata, ceea ce sugereaza remediul Lycopodium.

La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stres, o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu,frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioadade alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc,la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, undivort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericitaprelungita etc.

Cazuri clinice