"Am optat pentru nasterea in apa"

"Mi-am dorit sa nasc natural pentru ca din toate sursele de informatie aflasem ca este cea mai sanatoasa nastere", povesteste Raluca, o mama curajoasa care a nascut in apa.

Dar nu am vrut ca nasterea sa fie o trauma pentru mine... asa cum a fost pentru mama care nu a fost  deloc pregatita pentru nasterea mea si a suportat foarte greu durerea. Din acest motiv, am citit foarte mult despre nastere si m-am inscris si la un modul de pregatire pentru nastere care m-a ajutat sa inteleg ce anume declanseaza durerea in timpul travaliului si cum puteam sa-i fac fata si sa o accept ca pe “o durere buna”.

"La dilatatia de 6 cm am intrat prima data in apa"
Nasterea mea a debutat pe la 3 dimineata, cand am simtit ca pierd dopul gelations, dupa care la aproximativ zece minute am simtit ca mi s-a rupt apa.

Am facut un dus mai prelungit. In acest timp, Codrin, sotul meu, a facut bagajul dupa care am plecat la maternitate. Pe la 8 dimineta, mi s-a pus o perfuzie cu oxitocina si am inceput sa am contractii, care au fost suportabile pana la dilatatia de 8 cm. In tot acest timp m-am plimbat, am stat pe mingea de travaliu si sotul meu mi-a facut masaj in timpul contractiilor, asa cum ne-a invatat Vania la curs. Cand au inceput contractiile mai dureroase m-am simtit foarte bine sa stau pe un scaun. La dilatatia de 6 cm am intrat prima data in apa si apoi am iesit si am intrat din nou inca in 2 reprize.

"In apa simteam muschii foarte relaxati"
Ceea ce am simtit in apa a fost diferenta intre cum era durerea cand eram afara si cum o simteam cand eram in apa: afara aveam tendinta sa strang toti muschii, pe cand in apa simteam ca se relaxau foarte usor.
Sotul meu a stat tot timpul cu mine si chestia asta m-a ajutat foarte mult. Mi-am pus in timpul travaliului si muzica de relaxare si asta m-a ajutat sa ma deconectez de la senzatia de durere.

La un moment dat, am simtit presiune si doctorul mi-a spus ca trebuie sa incep sa imping. Si aici am tinut cont de cum m-a invatat Vania sa ma screm si anume ca trebuie sa imping din “burtica”. Dupa o jumatate de ora am simtit alunecand un "mic ghemotoc" ... Se nastea baiatul meu Alexandru! Imediat dupa aceea, doctorul i-a taiat cordonul si mi l-a pus pe piept. Eram in apa...
ma simteam foarte relaxata... dar si foarte emotionata ... Codrin plangea in spatele meu de bucurie.

Nasterea lui Alexandru a fost pentru mine si Codrin cea mai frumoasa zi din viata noastra! Nasterea ne-a facut sa simtim ca suntem doi parteneri puternici.

Pregatirea pentru nastere am facut-o la Active Center cu Vania. Atat pe mine, cat si pe Codrin, cursul ne-a ajutat “sa descoperim” ce insemna “bucuria de a naste”, ne-a eliberat de teama de durere si ne-a fost de mare ajutor prin atitudinile specifice pe care am invatat sa le abordam in diferite momente din timpul travaliului, cat si la nasterea propriu-zisa.

Va recomand sa faceti cursul Vaniei de pregatire pentru nastere, experienta si sfaturile ei de moasa sunt deosebite!

Sursa testimonialului: www.activecenter.ro