Fara menstruatie la mare...

Mersul la mare in timpul ciclului menstrual este o adevarata problemapentru multe femei si un stres continu...

Mersul la mare in timpul ciclului menstrual este o adevarata problemapentru multe femei si un stres continu. Dr. Magdalena Pasaricane-a oferit cateva sfaturi, utile oricarei femei aflate in aceastasituatie.

Cea mai la indemana metoda este, fara indoiala, folosirea tampoanelorintravaginale, existente si in varianta mini pentru virgine, si care,aplicate corect, cat mai adanc posibil, nu vor da nici dureri, nicistari de disconfort.

Pentru femeile active sexual, care folosesc contraceptive orale, sepoate produce amanarea sangerarii astfel:
1. Daca folia contine 21 de comprimate (dupa care ar fi trebuit safaceti pauza 7 zile) nu mai faceti aceasta pauza, si luati in continuarecomprimatele dintr-o noua folie.
2. Daca folia contine 28 de comprimate, doar 21 au substanta activa sirestul 7 sunt inactive. Atunci nu mai folositi ultimele 7 comprimate sitreceti direct la o noua folie.

Sunt si medicamente speciale, care au ca efect oprirea sangerarii. Daracestea pot avea efecte sistemice care pentru majoritatea femeilor potagrava o afectiune preexistenta, sau pot determina, in timp, o afectiunenedorita.

Soarele face bine celor care au dureri, in perioada menstruatiei,dar expunerea la soare prelungita, intre orele de maxima intensitate,poate dauna la nivelul aparatului genital.