6 simptome ale infecţiilor vaginale

Senzaţie de arsură sau secreţii abundente? Pot anunţa o infecţie vaginală. Află când este cazul să te prezinţi la medic pentru un consult ginecologic.

Senzaţie de arsură sau secreţii abundente? Pot anunţa o infectie vaginală. Află când este cazul să te prezinţi la medic pentru un consult ginecologic.

Iată 6 simptome care anunţă o infecţie vaginală. Dacă prezinţi unul dintre aceste semne, consultă un specialist pentru a evita complicaţiile:

1. Mâncărimi vaginale care pot varia ca intensitate;
2. Senzaţie de usturime;
3. Durere în timpul procesului de micţiune;
4. Scurgeri vaginale abundente fără miros;
5. Iritaţie în zona vaginală;
6. Durere în timpul actului sexual.

 

Învaţă să previi!

 

În cazul în care te confrunţi frecvent cu astfel de probleme, află că hainele şi chiar orele de somn pot provoca dereglări ale florei vaginale. Pentru prevenirea infecţiilor vaginale, medicii ginecologi recomandă:

  • Optează pentru hainele din bumbac. Hainele strâmte care nu sunt din bumbac împiedică aerisirea zonelor intime, iar mediul cald şi umed favorizează dezvoltarea infectiilor vaginale;
  • Evită spălăturile vaginale. Acestea se fac doar la recomandarea medicului ginecolog;
  • Evită folosirea produselor pentru igienă intimă, cum sunt gelurile intime;
  • Şterge-te întotdeauna dinspre faţă către spate de fiecare dată când foloseşti toaleta pentru a evita răspândirea bacteriilor;    
  • Respectă orele de somn. Lipsa unui program ordonat de somn, precum şi situaţiile stresante pot slăbi sistemul imunitar, favorizând astfel apariţia infecţiilor vaginale.