Alopecia: calvitia sau pierderea parului

Alopeciile reprezinta afectiuni caracterizate prin pierderea localizata sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Poate aparea insa si in alte zone ale corpului. Nu este o boala grava din punct de vedere medical. Cu toate acestea este o afectiune stresanta din punct de vedere psihologic, din cauza impactului estetic negativ pe care il are asupra pacientului. Alopecia este denumirea medicala folosita pentru pierdea parului si exista mai multe tipuri de alopecii. Acestea variaza de la mici portiuni lipsite de par pana la pierderea totala a parului. Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de sex, varsta sau rasa. S-a constatat ca este ereditara si s-a estimat ca aproximativ 18% dintre pacientii au in familie un alt caz de alope

Alopeciile reprezinta afectiuni caracterizate prin pierderea localizata sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Poate aparea insa si in alte zone ale corpului.

Nu este o boala grava din punct de vedere medical. Cu toate acestea este o afectiune stresanta din punct de vedere psihologic, din cauza impactului estetic negativ pe care il are asupra pacientului.

Alopecia este denumirea medicala folosita pentru pierdea parului si exista mai multe tipuri de alopecii. Acestea variaza de la mici portiuni lipsite de par pana la pierderea totala a parului.

Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de sex, varsta sau rasa. S-a constatat ca este ereditara si s-a estimat ca aproximativ 18% dintre pacientii au in familie un alt caz de alope