Hetero sau homosexual?

Heterosexual

Avantaje: te poti integra confortabil in societate, vei putea avea copii in mod natural, fara sa recurgi la inseminare artificiala, adoptie sau - mai stii? - clonare.
Inconveniente: baietii sunt niste infideli prin excelenta; la randul tau, stii ca alaturi de un partener constant se ajunge destul de repede la o viata sexuala clasica si repetitiva.

Homosexual

Avantaje: cuplurile homosexuale dureaza in medie de doua sau trei ori mai putin decat cele clasice, nu prea ajungi sa imbatranesti langa acelasi partener, prin urmare monotonia e exclusa.

Inconveniente: societatea noastra inca nu inghite asemenea comportamente, dezbaterile pro si contra sunt in toi; vei descoperi repede cat de incomod e sa fii in postura de minoritar. Daca baietii stiu sa fie mai discreti, homosexualismul feminin - lesbianismul - risca sa degenereze mult mai repede in penibile scene de gelozie fara perdea.


Avizul psihanalistului Alexandru Deca
Sunt diverse cauzele care determina pe cineva sa resimta atractie pentru o persoana de acelasi sex. Poate fi vorba de o stare trecatoare determinata de diversi factori (curiozitate, depresie, hiperexcitatie, betie), de o predispozitie cauzata de traume psihice suferite in copilarie sau adolescenta ori de pervertire pur si simplu. Rareori este cu adevarat vorba de o situatie care necesita schimbarea de sex, in urma unor amanuntite investigatii stabilindu-se daca intr-adevar este vorba, practic, de un psihic masculin intr-un corp de femeie sau invers.
Poate fi si o moda la un moment dat, si avem suficiente exemple din afara in acest sens.
Nu hotarati de capul vostru daca nu ati vorbit in prealabil cu un psiholog, cu cineva care are pregatirea potrivita. Decizia intr-adevar apartine fiecaruia dintre noi, dar nu trebuie luata in necunostinta de cauza. De ce este de preferat un comportament heterosexual unuia homosexual? Pentru ca el reprezinta normalul, drumul cel mai corect catre familie, copii si relatii sociale.

Articol