Cum să dresezi un șef nesuferit. 5 soluții

Managerii ineficienți sau de-a dreptul nesuferiți sunt principalul motiv pentru care subalternii lor aleg, mai devreme sau mai târziu, să se îndrepte către alte orizonturi profesionale, dezvăluie studiile. Dacă te afli în postura de a tolera comportamentul unuia, ce opțiuni ai pentru a-ți face situația suportabilă sau chiar avantajoasă? Iată 5 soluții!

1. Încearcă să vezi lumea prin ochii lui


O primă strategie de a gestiona eficient situația în care te afli este de a încerca să te pui în locul șefului tău pentru a înțelege ce anume îl motivează, neliniștește, preocupă etc.
Încearcă, deci, să vezi lumea prin ochii lui - de îndată ce vei reuși, vei putea găsi abordarea potrivită. Cu alte cuvinte, îi vei putea vorbi "pe înțelesul lui" în așa fel încât informațiile pe care i le transmiți - inclusiv propriile nemulțumiri - să fie pe deplin înțelese.

2. Transformă-te în mâna sa dreaptă

Chiar dacă tot ce îți dorești este să ai cât mai puțin de-a face cu el, pe termen lung, este mai productiv - din punct de vedere profesional - să îl ajuți să își facă treaba, mai ales când îți este foarte clar care îi sunt punctele slabe.

Ai un șef împrăștiat? Ajută-l să se organizeze, ținând tu evidența activităților și documentelor importante.
Șeful tău răspunde solicitărilor cu întârziere? Continuă să faci ce ai de făcut cât timp aștepți feedback-ul său.

Strategia de a-i deveni indispensabilă te va ajuta nu doar să crești în ochii șefului tău nesuferit, dar și să acumulezi competențe care îți vor servi pe viitor - la un alt loc de muncă, de pildă.