Paranormal: "Fără să vreau călătoresc în lumi paralele!"

Nu ştiu dacă li s-a mai întâmplat şi altora, dar eu trăiesc de câteva luni un fenomen foarte ciudat. Mi se întâmplă când nu mă aştept, în diverse locuri din oraş, să nimeresc aşa ca într-o gaură de timp, prin care trec în altă dimensiune.
Nu ştiu dacă li s-a mai întâmplat şi altora, dar eu trăiesc de câteva luni un fenomen foarte ciudat. Mi se întâmplă când nu mă aştept, în diverse locuri din oraş, să nimeresc aşa ca într-o gaură de timp, prin care trec în altă dimensiune.

Acum traversez strada şi în secunda doi mă trezesc în mijlocul unui câmp cu flori sau într-o cu totul altă localitate. Se întâmplă ca în filmele în care se călătoreşte în timp, şi deşi nu am descifrat până acum cauza acestui fenomen, îl savurez de fiecare dată, pentru că mi se pare extraordinar.

Norocul meu a fost că nu mi s-a întâmplat încă nimic rău. Sper să nici nu mi se întâmple. Totuşi, mi-ar plăcea să aflu dacă există vreo comunitate care experimentează aceleaşi lucruri sau vreo explicaţie ştiinţifică.

Să vă povestesc cum a fost prima dată. Traversam strada pe o trecere din zona Unirii, când am simţit la un moment dat că asfaltul nu mai există sub mine şi pierd din greutate.
Parcă eram mai uşoară şi incapabilă să-mi coordonez mişcările. Totul se învârtea în jurul meu, punctele de reper au devenit mişcătoare şi într-o clipită m-am trezit pe o stradă micuţă, liniştită, cu case acoperite cu iederă şi fără maşini sau claxoane.

Era ca un tablou mirific, cu soare, copaci, flori şi triluri de păsări. Iar timpul parcă stătea în loc. Nu se clintea nimic pe strada aia, nu erau oameni, nu maşini, nu vietăţi. În câteva minute în care nici n-am apucat să fac ceva, pentru că mi-era oarecum teamă, m-am trezit înapoi în realitatea din care plecasem. Eram pe trotuarul celălalt, iar prietenul meu mă striga de la doi paşi mai în faţă, întrebându-mă ce am de stau pe loc?

I-am povestit întâmplarea şi a început să râdă, crezând că fac mişto de el. I-am spus că nu glumesc şi am schimbat discuţia. Dar m-am gândit cu mare plăcere şi interes la ce mi se întâmplase.
Ajunsă la un computer m-am apucat să caut informaţii despre aşa ceva. N-am găsit prea multe, dar am înţeles că există în lume diverse zone sensibile, în care se crează nişte câmpuri ciudate prin care poţi să traversezi universul sau timpul. N-am înţeles mare lucru, eu nici nu sunt o persoană tehnică sau pasionată de ştiinţe, dar am continuat să savurez fiecare experienţă din asta ciudată.

Şi au urmat câteva de atunci. O dată eram pe o altă stradă din Bucureşti şi am trecut prin dreptul unei guri de aerisire. În momentul în care am ajuns în acea zonă, aerul cald care în mod normal ieşea din acea gaură şi-a schimbat direcţia şi m-a absorbit ca într-un vârtej, ducându-mă într-un oraş cu totul diferit de Bucureşti. De fapt, nu eram în România. Era ceva latino-american, cu case mici, albe, cu arhitectură din aia cum vezi în filmele mexicane – eu n-am fost niciodată în Mexic, deci nu ştiu decât din poze - şi la fel de lipsit de viaţă ca şi străduţa aia liniştită pe care fusesem dusă în prima experienţă de acest gen.

De fapt, asta e caracteristica comună a tuturor experienţelor, că sunt transportată instant în alt univers, dar acolo nu sunt oameni sau alte vietăţi.
E ca şi cum aş viziona o peliculă în care nu se întâmplă nimic. Dar e o peliculă, nu o fotografie. Adică ambientul este live, doar că nu e populat de cineva.

Din păcate, aceste experienţe nu durează decât câteva secunde. Nu am reuşit niciodată să stau mai mult „dincolo” şi să explorez cu adevărat locul. Între timp mi-a dispărut teama iniţială, dar încă nu ştiu cum să controlez această experienţă astfel încât s-o accesez când vreau eu şi să o manevrez astfel încât să pot sta dincolo cât să-mi dau seama unde sunt şi ce aş putea face acolo.
 
Dacă a mai trăit cineva experienţe similare vă rog să-mi scrieţi. Poate ne îmbunătăţim reciproc abilităţile de a călători în lumi paralele.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.
Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre
, scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.