ȚINUTE DESTINATE EXCLUSIV SPĂLĂRII AUTOMATE PE PODIUMUL LONDON FASHION WEEK

Colecția Toamnă/Iarnă 2014 pe care a prezentat-o Giles Deacon în cadrul London Fashion Week include două noi ținute realizate din materiale inovative, futuriste și menite să înlăture mitul conform căruia creațiile designerilor sunt total incompatibile cu ideea de spălare automată.

Cele două ținute vin ca urmare naturală a implicării lui Giles  în programul Future Fabrics lansat de P&G Fabric Care  în noiembrie 2013, la Milano, în cadrul unui eveniment la care binecunoscutul designer și-a prezentat prima colecție de șapte ținute destinate spălării automate.

În calitate de Global Fashion Consultant pentru P&G Fabric Care – care are în portofoliu brandurile internaționale Ariel și Lenor – Giles s-a alăturat echipei P&G toamna trecută pentru a coordona noua abordare orientată spre modă a companiei și pentru a-și împărtăși experiența și cunoștințele prin intermediul programului P&G Future Fabrics.

Misiunea sa este aceea de a promova angajamentul pe care și l-a luat P&G de a crea tehnologii avansare de protejare a țesăturilor, indiferent de compoziția acestora. P&G Fabric Care și Giles își propun să revoluționeze industria modei și să-i convingă pe colegii săi de breaslă să includă în colecțiile lor tot mai multe materiale care pot fi spălate la mașină și totodată să vină în întâmpinarea numărului tot mai mare de consumatori care își doresc haine create de către designeri, dar care pot fi întreținute cu ușurință acasă.



Giles a declarat: “ Rolul meu în cadrul P&G Fabric Care este acela de a schimba ideile preconcepute pe care le avem despre ceea ce poate fi pus în interiorul unei mașini de spălat.

Ca să fac acest lucru, mi-am propus să creez ținute din materiale inovative, care pot fi în centrul atenției atunci când sunt prezentate pe podium si care totodată pot fi întreținute odată ce intră în garderoba unei persoane’.

Giles a adăugat: ”În momentul în care am observat ce reacții a generat colecția de șapte rochii pe care am prezentat-o la Milano, am înțeles că trebuie să facem mult mai accesibile creațiile care pot fi spălate la mașină. În acest context, coroborat cu potențialul fabricilor în care se produc țesături și cu noile tehnologii de întreținere a țesăturilor care stau la baza produselor Ariel și Lenor ale P&G, am decis să integrez aceste două ținute în colecția mea Toamnă/Iarnă 2014”.



Mohamed Samir, vicepreședinte P&G Fabric Care Europa: ”Ce ați văzut astăzi, aici, reprezintă doar o parte din ceea ce putem să facem pentru industria modei și a țesăturilor.

Viziunea noastră despre modul de îngrijire a hainelor se reflectată în abordarea unică Fiber Science în 3 paşi: de a curăţa, proteja şi intensifica longevitatea, frumuseţea şi performanţa hainelor preferate ale consumatorilor”.

Produsele din portofoliul P&G Fabric Care sunt dovada clară a faptului că procesul de spălare a hainelor înseamnă mai mult decât îndepărtarea petelor. Noul Ariel 3in1 PODS curăță, protejează și oferă strălucire hainelor, iar Lenor, cel mai bun balsam de haine al P&G, beneficiază de o nouă formulă și o tehnologie inovatoare care protejează fibrele și îți păstrează hainele ca noi pentru mai mult timp’.