Toamna aceasta se poarta volum! Dar... cum?

Una dintre cele mai importante tendinte ale acestui sezon in materie de vestimentatie o constituie volumul. Intr-adevar, croiala pieselor vestimentare din aceasta toamna ne indica faptul ca voluminos egal modern. In principiu, acest gen de haine pot fi purtate de oricine, indiferent de silueta - in fapt, cateva kilograme in plus pot fi excelent mascate cu ajutorul unei fuste ample sau al unui asemenea mantou. Cu toate acestea insa, trebuie sa tii cont de o serie de reguli, pentru a nu arata cel putin ciudat.



In cazul in care gulerul este amplu (cu sau fara revere), restul vestimentatiei va fi dreapta, urmand linia corpului. Efectul va fi subtil, inspirand feminitate si delicatete.

Manecile ample pretind un top stramt si o fusta, respectiv rochie, dreapta. Cand spunem "maneci ample" nu ne referim nici pe departe la modelele acelea bufante, descinse parca din epoca victoriana, ci la mansete. Acestea pot avea diferite forme: rotunde, stil clopot sau cilindrice. In fapt, in toamna aceasta mansetele se intalnesc peste tot, indiferent de croiala bluzei si de grosimea acesteia.


Regula anterioara, cea a manecilor ample, este valabila si pentru pantaloni: bluza si eventuala jacheta vor fi drepte, croite in linie clasica, simple si in culori neutre.

Viceversa, daca pantalonii sunt stramti (indiferent de material - stofa, jeans, tweed, etc), poti purta o haina voluminoasa, avand spre exemplu guler si mansete din blana.

Cu alte cuvinte, urmareste in permanenta echilibrul. Undeva, volumul trebuie contrabalansat. Tine cont de acest lucru chiar atunci cand iti achizitionezi piese vestimentare din aceasta categorie: in garderoba ta trebuie sa se regaseasca haine care se potrivesc in context.


In general, gulerele cat mai ample sunt la mare cautare - le vom vedea in iarna aceasta pretutindeni. Vor fi mai largi, mai inalte sau mai voluminoase si pufoase decat pana acum. De asemenea, salurile sunt foarte apreciate.

In ceea ce priveste bijuteriile, ar trebui sa tii cont si aici de regula echilibrului. Un guler amplu, din blana, nu va tolera cercei mari; dupa cum mansetele nu suporta bratari frapante.