Cum să te îmbraci ca o „fashionistă”. 7 trucuri de stil care îți fac ținutele mult mai interesante

Unele persoane sunt de-a dreptul obsedate de modă și pentru că experimentează stiluri noi și originale devin repere în materie de stil. Au primit denumirea de „fashioniste” și se numără adesea printre influencerii de top de pe Instagram.

Lumea modei se confruntă cu o adevărată revoluție și o schimbare radicală de perspectivă, totul datorită rețelelor de socializare. Dacă în deceniile trecute designerii și marile de case de modă erau cei care dictau direcția în modă și principalele trenduri, în prezent rețelele de socializare precum Instagram au preluat acest rol.
Persoanele care iubesc moda și care testează zi de zi noi ținute și trucuri de stil, dar și celebritățile urmărite pe site-urile de socializare de milioane de oameni sunt cele care impun trendurile mai mult decât o fac brandurile faimoase. Influencerii și fashionistele dictează tendințele, iar oamenii de rând se inspiră din ideile lor originale. De multe ori, outfit-urile create de acestea sunt inedite, nonconformiste și îndrăznețe, numai unele dintre ele devenind repere în lumea modei.

Dacă vrei să arăți precum o adevărată fashionistă, atunci ar trebui să încerci câteva dintre trucurile de stil pe care le folosesc des influencerii din modă.
Iată câteva idei ușor de pus în practică:

Poartă bluze cu mâneci bufante sub rochii

Avem nevoie de idei noi pentru a purta hainele stratificat, iar în acest sezon se poartă topurile cu mâneci bufante și rochiile midi. Poți asocia aceste două piese pentru a crea o ținută inedită. Poartă o rochie fără mâneci deasupra unei bluze bufante și vei crea rapid un look modern și interesant, demn de o fashionistă.

Asociază jachetele și paltoanele supradimensionate cu sandale

Sezonul acesta este sezonul hainelor supradimensionate. Dacă vrei să arăți precum o specialistă în materie de trenduri, atunci trebuie să ai curajul de a încerca un look nonconformist. Poartă o jachetă supradimensionată cu o pereche de sandale cu talpă joasă sau chiar cu toc. Bineînțeles, este o opțiune pentru zilele în care nu este deosebit de frig și în care nu vei petrece prea mult timp în aer liber. Iar dacă vrei mai mult confort, fără să renunți la factorul cool, atunci poți asocia dresul cu sandalele. Dacă în trecut era considerată o greșeală majoră, în prezent este un semn clar că ești adepta celor mai noi trenduri.

Poartă hainele bej împreună cu un accent de culoare

Bejul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante trenduri în materie de culoare pentru acest sezon. Dar ca să eviți un look cu aspect plictisitor, asociază bejul cu o pată de culoare. De exemplu, poți purta un pulover bej în asociere cu o fustă furou din satin de culoare turcoaz deschis, precum una dintre cele mai cunoscute fashioniste din Anglia, Monikh.

Asociază cizmele până la genunchi cu rochii, fuste și pantaloni de lungime midi

Cizmele până la genunchi nu au cum să lipsească din garderoba ta, indiferent de tendințele sezonului rece. Sunt încălțările care se poartă fără excepție an de an și nu se demodează niciodată. O modalitate originală de a le purta este aceea de a le completa cu pantaloni până la genunchi sau fuste și rochii midi. Secretul este ca cizmele să ajungă exact până la nivelul pantalonilor sau tivului rochiei. Rezultatul este spectaculos, așa cum o demonstrează fashionista Renata Jazdzyk.

Asortează o rochie midi cu imprimeuri florale cu bocanci cu talpă groasă

Aceste două piese se potrivesc tocmai pentru că reprezintă stiluri contrastante. Bocancii de tip combat echilibrează feminitatea rochiilor florale midi care sunt în trend iarna aceasta. Nu doar că arată modern și interesant, dar este în același timp și o alegere confortabilă pentru zilele friguroase.

Poartă topuri elegante cu blugi supradimensionați

Combinația de blugi și topuri statement este întotdeauna o alegere bună. Este o asociere nonconformistă, care arată excelent atât pentru ținutele de zi, cât și pentru petrecerile informale la care participi. Nu uita să completezi ținuta cu o pereche de sandale sau pantofi cu toc.

Dres cu imprimeu și sandale sau pantofi deschiși

Pentru mult timp, această combinație a fost considerată o greșeală majoră. Dar de câțiva este deja una dintre preferatele fashionistelor îndrăznețe. Alege un dres mat, cu imprimeu interesant, pe care să-l porți fie cu sandale cu talpă înaltă, fie cu sandale în stilul Carrie Bradshaw, cu barete subțiri.
MAI MULT DESPRE: moda, tinute, fashionista, trucuri de stil