Cele mai frumoase 16 rochii de mireasă din filme

În filmele romantice, nunțile sunt de obicei punctul culminant al poveștii, iar rochia de mireasă purtată de actrița principală este un detaliu care nu poate fi trecut cu vederea.

Aceste scene sunt cu adevărat memorabile atunci când designerii de costume se străduiesc să creeze rochii deosebite, pe care orice femeie care vede filmul și-ar dori să le poarte.

Iată care sunt unele dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din filme:

Carrie, Sex and the City (2008)

În timp ce se pregătește pentru ziua cea mare, personajul interpretat de Sarah Jessica Parker probează mai multe rochii de mireasă și se decide asupra unei rochii create de Vivienne Westwood. În serial și în filmele ulterioare despre patru prietene fashioniste, apar numeroase rochii de mireasă, însă aceasta este una dintre cele mai interesante, fiind purtată de actrița principală.

Adaline, The Age of Adaline (2015)

Rochia purtată de Adaline reprezintă perfect trendurile de modă din anii '30: o rochie din saten, decorată cu dantelă, mănuși delicate și un voal mare. Toate acestea erau elementele pe care cele mai multe tinere din acea perioadă își doreau să le poarte în ziua nunții. 

Victoria, The Young Victoria (2009)

Rochia superbă de mireasă purtată de Regina Victoria a Marii Britanii a fost recreată cât mai fidel posibil de designerii de costume pentru acest film. Criticii au fost fascinați de rezultat, acesta fiind și motivul pentru care filmul The Young Victoria a primit premiul Oscar pentru Cele mai bune costume.

Maggie, Runaway Bride (1999)

Personajul interpretat de Julia Roberts încearcă numeroase rochii de mireasă de-a lungul filmului, însă cea mai frumoasă este rochia pe care o poartă la ultima nuntă. Rochia din satin, cu umerii goi, a fost creată de designerul Amsale Aberra.

Jo, Funny Face (1957)

Această rochie simplă și elegantă a fost creată de nimeni altul decât Hubert de Givenchy, fondatorul casei Givenchy, pentru muza sa, actrița Audrey Hepburn. Givenchy a realizat o mare parte din garderoba privată și profesională a faimoasei actrițe.

Katniss, The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Rochia purtată de Katniss a fost creată de designerul indonezian Tex Saverio. Cu un aspect futurist, perfect pentru o lume distopică, rochia nu a fost purtată de fapt, la o nuntă, ci la o ceremonie, însă nu putea fi trecută cu vederea.

Blair, Gossip Girl (2007–2012)

Rochia albastră pe care personajul Blair din Gossip Girl a purtat-o la nunta sa a fost aleasă din colecția Elie Saab. Designerul de costume care a ales această ținută pentru că „Am simțit nevoia ca aspectul glamour de altădată să se întâlnească cu stilul high fashion contemporan”.

Padme, Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)

Natalie Portman a purtat o rochie completată de o pelerină și un val, decorate cu dantelă și mărgele. Trisha Biggar, designerul de costume care a creat rochia, a declarat că au fost necesare multe ore de lucru pentru ca dantela și mărgelele să fie aplicate manual pe rochie.

Mia, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, (2004)

O rochie de mireasă demnă de o prințesă include de obicei dantelă în partea de top și o trenă lungă, pe care copiii să o țină în timp ce mireasa merge spre altar. Exact așa a arătat și rochia purtată de Mia în Princess Diaries 2: Royal Engagement.

Rose, Downton Abbey (2010–2015)

Rochia de mireasă pentru Lady Rose a fost descoperită într-un magazin cu haine vintage. Din fericire era într-o stare foarte bună și a fost adusă direct pe platoul de filmare. Rochia decorată cu paiete și mărgele este probabil una dintre cele mai frumoase rochii purtate în Downton Abbey.

Tracy, High Society (1956)

Personajul interpretat de Grace Kelly a purtat o rochie de mireasă cu corset și top din voal, decorată cu flori brodate. Ținuta a fost completată de o pălărie mare și mănuși scurte.

Anastasia, Fifty Shades Freed (2018)

Rochia din dantelă cu mâneci lungi și umeri goi purtată de personajul Anastasia a fost creată de designerul Monique Lhuillier. „Am vrut să creez ceva cu aspect tradițional și cu o notă modernă și să mă asigur că se potrivește personalității Anastasiei”, a declarat creatoarea de modă.

Schatze, How to Marry a Millionaire (1953)

Lauren Bacall a purtat o rochie de mireasă din dantelă cu o croială de tip sirenă în filmul „How to Marry a Millionaire”. Ținuta a fost accesorizată cu o pălărie și cercei, colier și brățară din perle.

Angelique - Angelique, Marquise des Anges (1964)

Rochia de mireasă cu umerii goi în asociere cu un element decorativ masiv pe cap au fost purtate de personajul Angelique în filmul Angelique, Marquise des Anges.

Scarlett, Pe aripile vântului (1939)

Designerul de costume pentru celebrul film „Pe aripile vântului” a ales o rochie conservatoare pentru Scarlett, deși personajul era recunoscut pentru ținutele sale trendy. Alegerea a fost bazată pe faptul că Scarlett s-a căsătorit în grabă, purtând rochia de mireasă a mamei sale.

Liv, Bride Wars (2009)

Creatoarea de modă Vera Wang a realizat rochia de mireasă purtată de personajul interpretat de Kate Hudson în „Bride Wars”. Rochia de tip de prințesă, cu top corset, a fost completată de o fundă mov în talie, care i-a oferit și mai multă eleganță.