Ce pantofi se poartă în 2020? 8 modele în tendințe

Noile colecții ale marilor case de modă, alegerile fashionistelor și ale vedetelor au adus deja în prim-plan principalele tendințe ale anului 2020 în materie de pantofi. Descoperă ce sandale, pantofi sau cizme se poartă.

Pantofi în stil Mary Jane

În mod sigur îi recunoști: sunt acei pantofi cu baretă transversală pe care îi purtai și în copilărie. Au o inspirație retro și par să devină starurile anului 2020 în materie de pantofi. Au putut fi observați în colecțiile prezentate de Maison Margiela, Carolina Herrera și Marc Jacobs.

Sandalele espadrile

Espadrilele se mențin  în trend încă un an. În 2020, spre deosebire de platformele care s-au purtat anul trecut, vom vedea tot mai des sandale espadrile cu talpă joasă. Sunt realizate astfel încât să aibă un aspect artizanal, fiind decorate cu sfoară, dantelă sau bucăți de material în loc de șireturi.

Sandale cu barete asimetrice

Obsesia de anul acesta pentru sandale cu barete foarte subțiri se va menține și în 2020. Noutatea este dată de forma asimetrică a baretelor din piele care fixează sandalele pe picior.

Pantofi sport colorați

Deși pantofii sport albi nu au dispărut complet de pe podiumurile de prezentare, pantofii sport care vor domina vara 2020 sunt cei multicolori, în nuanțe și imprimeuri pe care în mod obișnuit nu le-ai asocia.

Cizmele peste genunchi

Cizmele până la nivelul genunchilor au fost principalul model de cizme în trend pentru 2019. Dar în 2020 acestea depășesc nivelul genunchilor, așa cum o demonstrează colecțiile prezentate de Loewe sau Altuzarra.

Sandalele flatforme

Spre deosebire de platformele clasice, flatformele sunt drepte și au un look modern și original. Sandalele în stil flatforme se vor purta în special în primăvara anului 2020. Vom observa des astfel de sandale cu decorațiuni de tip cristale, din saten sau imitație de piele de crocodil.

Pantofi în stil loafer cu toc

Pantofii loafer cu talpă joasă au fost întotdeauna prima alegere pentru femeile ocupate, mereu pe fugă. Dar anul 2020 aduce o variantă de loafer cu toc la fel de confortabilă. Cu tocul gros, pătrat și vârful pătrat, acest tip de pantofi sunt comozi, dar mult mai sofisticați.

Panofi și sandale cu lanț în jurul gleznei

Brățările pentru gleznă au fost un trend important în 2019 și se pare că designerii au ținut cont de asta și au inclus lanțurile pentru gleznă în designul pantofilor lor. Acest stil a putut fi observat în cadrul colecțiilor prezentate de Prabal Gurung, JW Anderson și Proenza Schouler.

MAI MULT DESPRE: moda, tendinte pantofi, pantofi 2020