Poveste adevărată: "I-am spus câți iubiți am avut înainte și m-a părăsit"

Când l-am cunoscut pe Adi eram după o despărțire destul de urâtă de fostul meu iubit, și nu prea am vrut să mă implic imediat într-o altă relație. El a insistat și trebuie să admit că mi-a făcut o curte asiduă și destul de măgulitoare timp de câteva luni, până când am început să ieșim împreună mai serios.

Admit că poate am greșit aducând în această nouă relație temerile și nemulțumirile mele din vechea relație, dar până la urmă oameni suntem și toți suntem de fapt suma relațiilor trecute și viitoare, nu? Fiind așadar o femeie înșelată, am pus accentul pe sinceritate și transparență în noua relație, spunându-i lui Adi din start că sinceritatea mi se pare cel mai important lucru într-o relație (după sex...). Iar el în acea fază a fost de acord cu mine.

Am avut o relație frumoasă până când am început eu să am gura prea mare, în sensul că odată pornită să mă destăinui, nu m-am oprit la timp. Eram deja de jumătate de an împreună, și în concediu la mare am avut o noapte albă în care n-am făcut nimic altceva decât să vorbim. Dintr-una într-alta, fără să ne dăm seama am ajuns la subiectul relații anterioare și motive de despărțire, ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut în respectivele relații.

Era o conversație amuzantă la început, pentru că pornisem de la niște prostioare, dar pe parcurs a devenit destul de intensă și ulterior s-a dovedit chiar toxică.

Ce l-a deranjat exact în discuția aia nu am înțeles pe moment, pentru că mi se părea că informațiile destăinuite sunt reciproce. El spunea despre relațiile lui, eu de ale mele, și așa am ajuns la informația esențială: câți foști iubiți am avut fiecare?

Se pare că numărul meu a fost – fatalitate – mai mare decât al lui. Nu cu mult, dar știți cum se spune, că bărbatul trebuie să fie ăla cu „experiența” mai bogată decât femeia. Și a urmat un moment stânjenitor de tăcere, apoi s-a comportat ca și când n-ar fi fost nimic. Am mai râs pe diverse teme, apoi ne-am culcat, dar de atunci lucrurile nu au mai fost la fel. Deloc. Ne-am întors din acel concediu fără să fi mai făcut sex.
Din acea seară. Sub diverse pretexte. Apoi odată întorși acasă s-au rărit întâlnirile până la despărțirea oficială.

Mi-a spus că pur și simplu nu mai reușește să aibă erecție când se gândește că ar trebui să se compare cu toți ceilalți cu care m-am culcat înaintea lui. Sigur că nu-și imaginase că aș fi fecioară sau ceva, dar pur și simplu acel număr îl inhiba într-atât încât nu mai putea să mă dorească. Cred că în mintea lui echivalam cumva cu o târfă.

Am fost devastată, mai ales că mă îndrăgostisem de el şi pentru că vedeam cum sinceritatea, acel ingredient pe care-l consideram indispensabil într-o relaţie, îmi distrugea de fapt poate cea mai frumoasă relație de până atunci. Pentru că, știți și voi, uneori poți avea un partener sexual cu care îți dai seama rapid că nu ai de ce să continui, dar iată că experiența cu el se adaugă la un număr care-l poate deranja mai târziu pe unul cu care ai vrea să îmbătrânești împreună.
Viața e de rahat în situații din astea.

Am încercat cât am putut să înțeleg și să combat această inhibiție a lui față de așa zisa mea experiență „mai vastă”, însă fără succes. Am acceptat în cele din urmă că nu vom putea continua și ne-am despărțit.

Am tras învățăminte din asta că niciodată nu trebuie să mai cad în capcana dezvăluirilor intime cu nimeni. Pentru că nu știi niciodată cum interpretează sau se simte partenerul când îl pui în fața trecutului tău. Chiar dacă îl asiguri că acel  trecut nu se ridică la nielul relației actuale. Așadar, fetelor, nu vă divulgați numărul partenerilor foști în fața actualului. S-ar putea să vă coste.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.
Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.