E marţi. Eşti nefericită?

5 paşi prin care să îţi dublezi energia pentru a trece peste această zi

Un studiu, care a avut la bază mărturiile a 22.000 de respondenţi, a scos la iveală faptul că ziua de marţi este cea mai nefericită din timpul unei săptămâni.
 
Cercetarea a fost realizată pe baza unei aplicaţii pentru iPhone, denumită Mappiness, şi a distrus mitul potrivit căruia lunea ar aduce cel mai mult tristeţea în rândul oamenilor.  
 
London School of Economics, instituţia care s-a ocupat de cercetare, a lansat această aplicaţie pentru a stabili o legătură între sentimentele oamenilor şi factorii din mediul înconjurător precum poluarea sau condiţiile meteorologice.
 
Cercetătorii au descoperit că persoanele care se declară foarte fericite nu sunt mai sociabile, frumoase sau mai pline de succes decât cele "comune", normale, cu un "grad moderat" de fericire.

Singura diferenţă este că aceste persoane au descoperit ceea ce le face fericite şi au profitat din plin de asta. Fericirea se transmite de la părinţi la copii, este contagioasă şi depinde în mare măsură de trăsăturile personalităţii fiecărei persoane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că trăsăturile moştenite şi experienţele din copilărie contribuie cu 50% la potenţialul tău de a fi fericită, restul depinzând numai şi numai de tine.

Dacă este marţi şi te simţi cu moralul la pământ, nefericită, iată 5 paşi foarte simpli care te vor ajuta să zâmbeşti:


1.Caută oamenii fericiţi!

Simplul fapt că te afli lângă oameni pozitivi îţi va fi de ajuns să te facă să zâmbeşti! Ştiai că dacă ai în apropiere un prieten cu o atitudine pozitivă, şansele tale de a fi fericită cresc instantaneu cu 25%? Cercetătorii spun că fericirea este contagioasă; persoanele care văd partea plină a paharului sunt mai drăguţe cu cei din jur şi de aceea îşi fac prieteni foarte uşor. Înconjoară-te de cei mai fericiţi oameni pentru a fi fericită!.

2.Profită de resursele tale!


"După ploaie, iese şi soarele!" - nu este doar o zicală.
Nu trebuie decât să îţi aminteşti să te bucuri că ai vise şi dorinţe, să îţi găseşti echilibrul interior, să ridici fruntea, să arunci pelerina de ploaie şi să mergi mai departe!

3.Fii strălucitoare!

Chiar daca e marti, afară plouă, este o zi posomorâtă, nu te lăsa afectată. Îmbracă-te colorat! Galben este culoarea optimismului şi a bucuriei. Ce ar fi să o incluzi şi în vestimentaţia ta, dar şi în obiectele cu ajutorul cărora îţi decorezi casa sau biroul?

4.O faptă bună!

Faptele bune îţi îmbunătăţesc starea de spirit. Donează, oferă, ajută! Oamenii de ştiinţă susţin că persoanele care îşi ajută semenii se confruntă cu un nivel mai scăzut de stres, sunt mai optimiste, au mai multă încredere în forţele proprii si sunt fericite.

5.Oferă-ţi flori!

Iată un pas care îţi va însenina ziua! Înainte să ajungi la birou, opreşte-te la o florărie şi cumpără un buchet cu florile tale preferate.
Astfel, te vei binedispune şi vei avea energie pentru toată ziua, spune Nancy Etcoff, psiholog la Harvard. Cum este posibil ca un gest, aparent lipsit de importanţă, să schimbe atât de mult starea de spirit? Se pare că atunci când vedem flori, creierele noastre "trezesc" instantaneu amintiri fericite.