Ce inseamna visele?

Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce vizezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata.

Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce visezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata. Cu siguranta te-ai intrebat nu doar o data ce inseamna daca visezi apa, foc sau vant. In majoritatea cazurilor, este vorba atat despre o semnificatie pozitiva, cat si de una negativa, in functie de context. Iata cateva dintre semnificatiile clasice, mai mult sau mai putin adevarate.

Apa este sursa a vietii si a purificarii; este un semn bun daca curge lin. Daca visezi o inundatie ea poate prevesti un pericol. Apa este materia care curata chiar si sufletul de pacate, ne permite sa ne vedem greselile si ne ajuta sa scapam de ele.

Focul este si el purificator adesea fiind arse lucrurile contaminate cu microbi. Focul poate fi insa si devastator. In acest caz el simbolizeaza excesul si dorintele nelimitate.

Animale

Cainele, desi este simbolul fidelitatii, si el poate avea o semnificatie negativa, exprimand supunerea. In functie de context, mai poate reprezenta si sexualitatea pervertita.

Calul - daca visezi un cal salbatic, el exprima dorinta salbatica ce trebuie imblanzita. Daca este insa insotit de calaret, este stapanit si are o conotatie pozitiva: infranarea dorintelor.

Sarpele simbolizeaza mandria si tradarea. Fie cineva iti va insela increderea, te va minti sau iti va ascunde ceva, fie face o fapta la care nu te astepti si prin care te dezamageste. Se mai spune ca daca ai visat un sarpe, ziua urmatoare va bate puternic vantul sau va fi seceta.

Pasari inseamna elan si ascensiune. In sens negativ, reprezinta imaginatia si visele care zboara fara insa a tine cont de granitele realitatii.

Parti ale corpului

Capul reprezinta spiritul. Un cap cu chelie simbolizeaza un spirit sarac, parul fiind expresia fortei interioare.

Piciorul prevesteste un drum sau progres. De asemenea, un picior frumos inseamna dragoste si armonie, iar unul rupt, infidelitate sau boala.

Fruntea - aceasta parte a corpului simbolizeaza curajul, indrazneala si faptul ca iti vei gasi alinarea alaturi de cineva drag.

Culori

Albastrul inseamna coborarea in profunzimea finite noastre, in subconstient, pentru a descoperi greselile si faptele care ne-au facut sa ne pierdem pofta de viata. In sens negativ, inseamna ca te lasi in continuare invaluita de greseala.

Galbenul este culoarea soarelui, deci a veseliei si luciditatii. Ea poate insemna si orgoliu ranit, gelozie. Galbenul auriu este intelepciune, cel aramiu egoism, iar cel palid o dezamagire.

Verdele reprezinta culoarea naturii si a sanatatii. El simbolizeaza sanatate, prosperitate si bucurie.

Rosul, desi este culoarea entuziamsmului pentru viata, de multe ori simbolizeaza sange, dorinta sexuala sau pasiune.