Tendinte in machiaj pentru primavara-vara 2009

Sezonul primavara-vara 2009 aduce in machiaj feminitate, stralucire, culoare si optimism. Culorile cat mai naturale sunt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiratie fiind apa si tonurile acvatice.

Sezonul primavara-vara 2009 aduce in machiaj feminitate, stralucire, culoare si optimism. Culorile cat mai naturale sunt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiratie fiind apa si tonurile acvatice.

"Daca pana acum masculinitatea era centrul de rezistenta, machiajul sezonului primavara-vara 2009 readuce in prim-plan feminitatea si culorile naturale. Revine textura sidefata, care se poate purta si in timpul zilei, iar pentru buze se folosesc nuantele de rosu, maro, wine ale anilor '80.

Tenul va fi cat mai natural, fara a-l incarca cu prea mult fond de ten sau pudra.", aflam de la Ana-Maria Gorgonetu, make-up artist Max Factor Romania.

 

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director Max Factor, make-up artist pentru numeroase prezentari din acest sezon, declara:

"Prin evidentierea trasaturilor, am dorit subliniez frumusetea extraordinara a chipurilor, pentru a fi la inaltimea uimitoarelor colectii vestimentare prezentate pe catwalk. Sunt numeroase variatii de la o tendinta la alta, insa, in esenta, toate incapsuleaza acel sentiment al frumusetii aspirationale, ideale. Chipurile stralucitoare, luminoase, reamintesc in permanenta de lait-motivul sezonului: apa si atributele ei, intalnite in fluiditatea creatiilor vestimentare sau in unduirile coafurilor."

Buze contrastante


In sezonul primavara-vara 2009, machiajul buzelor se incadreaza in doua tendinte contrastante. Buzele sunt fie naturale, simple, in nuante cat mai neutre, fie sunt accentuate puternic cu nuante tari. Pentru buzele puternic conturate se aleg tonuri indraznete precum rosu, fuchsia, coral sau culori mai inchise precum maro sau rosul inchis.

Poti alege intre finisajul mat sau lucios.
Daca iti doresti ca buzele sa aiba un aspect mat, foloseste un strat foarte subtire de pudra peste ruj, iar daca optezi pentru buze stralucitoare, adauga gloss, luciu sau balsam de buze peste ruj. Culorile puternice se aplica cel mai bine cu ajutorul pensulei. Astfel vei reusi sa respecti conturul natural al buzelor.

Buzele naturale, neutre sunt foarte simplu de obtinut. Este suficienta aplicarea unui balsam de buze, iar daca nuanta naturala a buzelor este prea intensa, le poti estompa culoarea cu foarte putin fond de ten sau pudra.

Explozie de culoare


Sezonul acesta este plin de culori vii, intense, energizante. Vedeta sezonul in ceea ce priveste machiajul ochilor va fi turcoazul, nuantele acvatice, aqua sau cobalt, care sunt prezente si in colectiile de moda si in alegerile vestimentare din acest sezon.
Turcoazul va fi insotit de accente de tus negru si mascara neagra.

Culoare se va aplica pe toata suprafata pleoapei, pana la spranceana, iar tusul sau creionul negru se vor aplica de la jumatatea ochiului spre exterior, atat pe pleoapa de sus cat si pe cea de jos. Mascara va accentua genele din colturile exterioare ale ochilor pentru a obtine efectul de ochi migdalati. Sprancenele se pastreaza intr-o grosime cat mai naturala, fara a fi accentuate cu fard, din contra, se incearca deschiderea culorii lor naturale cu un ton sau doua.