Frumuseţea ta: Cum să alegi şi să foloseşti corect blush-ul

Blushul este o pudră colorată, concepută pentru a-ţi contura şi defini pomeţii.

Folosirea fondului de ten pentru uniformizarea culorii pielii are şi dezavantajul de a transforma tenul într-o "coală de hârtie", acoperind şi diferenţele de culoare naturale, precum bronzul de pe frunte, nas, bărbie, dar şi rozul sănătos din pomeţi.

De aceea, pentru a avea un machiaj perfect, care să-ţi definească trăsăturile şi să le pună în valoare, blush-ul este obligatoriu.

Aplicarea blush-ului nu are reguli universal valabile, pe care le poate urma orice femeie.

Zona exactă şi modul de aplicare trebuie adaptate formei feţei tale, astfel încât să pui în evidenţă trăsăturile cu care te mândreşti şi să ascunzi dezavantajele.



Este foarte important să foloseşti o pensulă specială pentru aplicarea blush-ului. Este de obicei o pensulă voluminoasă, astfel încât blush-ul să fie distribuit uniform, într-un strat cât mai fin, pentru ca rezultatul să fie un machiaj cât mai natural.


De asemenea, scutură pensula lovind-o uşor de încheietura mâinii pentru a îndepărta excesul de produs înainte de a aplica pe pomeţi. Una dintre cele mai mari greşeli în machiaj este folosirea blushului în exces, rezultatul fiind o "faţă de clown", cu pomeţii mult prea accentuaţi.