14 tendințe noi în machiaj care sunt copiate din trecut

Trendurile de modă și frumusețe se schimbă rapid, însă adevărul este că nu sunt complet noi. Cele mai multe dintre ele sunt inspirate din tendințele care erau populare în urmă cu câteva decenii.

Citește și: 9 reguli de machiaj pe care orice femeie de peste 40 de ani ar trebui să le urmeze


De fapt, chiar și look-urile sau stilurile de machiaj care erau considerate „urâte” în trecut au redevenit acum populare. Un exemplu este conturul vizibil al buzelor sau fardul de pleoape albastru.

Descoperă câteva tendințe de machiaj care au fost copiate din trecut:
 
Foto: brightside.me 

Machiaj smoky eyes

În anii '80 Madonna experimenta diferite tipuri de machiaj, inclusiv cel de tip smoky eyes, care este în prezent în tendințe.

Fardul albastru

Fardul de pleoape albastru în asociere cu rujul roșu era un look major în anii '90, iar acum este din nou în trend.

Gene lipite

Genele lipite, de tip „păianjen”, sunt din nou trendy. Prima dată au fost purtate de modelul britanic Twiggy.

Fardul roșu

Te înșeli dacă ai senzația că fardul de pleoape în culori intense este un trend nou. Este un stil de machiaj care era foarte popular în anii '80.

Rujul fucsia

Rujul fucsia, care era în trend în anii '90, este din nou popular.

Machiaj naked face

Machiajul natural, cunoscut drept „naked face”, este iar o tendință majoră în machiaj, dar prima dată s-a făcut remarcat în anii '90.

Rujul mat

Rujul mat a apărut pentru prima dată în viețile noastre la începutul anilor '90, iar în prezent este readus în trend de modele și influenceri.

Sprâncene groase

Sprâncenele groase erau în trend cu mult înainte ca modelul Cara Delevingne să le transforme într-un look statement popular. Actrița Brooke Shields avea același look natural în anii '80. 

Fardul auriu

Fardul de pleoape auriu este în trendințe de câțiva ani, însă este un trend care a apărut inițial în anii '80.

Gloss-ul de buze

În anii '90, numeroase adolescente purtau gloss-ul ttransparent de buze. În prezent, buzele lucioase sunt din nou în tendințe.

Fardul mov

Machiajul ochilor în nuanțe intense de mov nu mai este doar o amintire din trecut. A devenit un trend modern, de actualitate.

Machiaj grunge

Conturul intens al ochilor în nuanțe închise, cunoscut drept machiaj grunge, era faimos în anii '90. În prezent se poartă iar machiajul accentuat al ochilor.

Buze conturate

Conturul vizibil al buzelor era folosit în anii '90 pentru a crea iluzia unor buze mai voluminoase. Influencerii și celebritățile au readus în trend acest look retro.

Rujul maro

Un trend major al anilor '90 era rujul mat în culori închise, în special maro. De curând, rujul în culori închise a devenit iar trendy.